Devletin resmi dili Türkçedir

Devletin resmi dili Türkçedir
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Kurban Bayramı için Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça yayınladığı kutlama mesajına İYİ Parti ve Zafer Partisi çevrelerinden tepkiler geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kurban Bayramı’nın ilk günü twitter hesabından Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere dört ayrı dilde bir kutlama mesajı yayınladı.

Şimşek’in bu paylaşımı çok sayıda beğeni alırken, aynı zamanda milliyetçi çevrelerin tepkilerini üzerine çekti.

BAKAN YAZAMAZ TEPKİSİ

İYİ Parti GİK Üyesi Fatih Koca, “Anayasamızın 3. Maddesi çok açık”, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevda Gül Tuncer: “Kürt devleti olmadığına göre…”, İYİ Parti İstanbul İl YK Üyesi Murat Noyan: “Herkes anadilinde bayram mesajı yazabilir. Batmanlı, Mehmet Şimşek de yazabilir. Ama TC Devletinin Bakanı yazarsa tepki alır!” ifadelerini kullandı.

DEVLETİN RESMİ DİLİ TÜRKÇEDİR

Bir tepki de Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevda Gül Tuncer’den geldi. Tuncer sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Bu evrensellik değil. Kürt devleti olmadığına göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hitaben yazılmış bir twit. Arapça nerden çıkıyor? Neo Osmanlıcılık hayalleri kurmayın. Demografik yapının bozulmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Ulus Devlettir. Devletin resmi dili Türkçedir.”

Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray ise, “CHP’ye saldıranlara ithaf olunur. Montajlarla Sn Kılıçdaroğlu’nu PKK’lı ilân ettiler. Kürtçe bayram kutlasa kimbilir ne iftiralar atılırdı. Yani sorun AKP’ye gösterilen hoşgörünün CHP’ye gösterilmiyor olması. AKP, bizzat APO’nun mektubunu okutabilir… Oslo’da PKK ile bulaşabilir… HDP ile Anayasa müzakere edebilirken… CHP hukuken meşru partiye selâm bile verirse PKK’lı! Bu Kürtlere de hakarettir.”dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.