Demirtaş’a başsağlığı dilememek İmamoğlu’na pahalıya mal olabilir!

Demirtaş’a başsağlığı dilememek İmamoğlu’na pahalıya mal olabilir!
Roj Girasun, DEM Parti seçmeninin İmamoğlu'na oy verebileceğini ancak, Selahattin Demirtaş’ın babasının vefatında İmamoğlu'nun taziye mesajı yayınlamamasının bir handikap olduğunu değerlendirdi.

YENİGÜN HABER – Yerel seçimlere 3 aydan az bir zaman kala siyaset kazanı kaynamaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair TurkeyRecap’a konuşan Rawest Araştırma Direktörü Roj Girasun, değerlendirmelerde bulundu.

İMAMOĞLU SEÇİMLERİ KÜRTLER SAYESİNDE KAZANDI
Girasun, "DEM Parti mesela 'tavşan aday' çıkarırsa, seçmeni hiç küçümsenmeyecek oranda CHP’ye oy verebilir. Bunun yanında CHP’nin tavrı da etkili olacak. Mesela, Selahattin Demirtaş’ın babası vefat etti ve cenazeye katılamadı, İmamoğlu ise bir taziye mesajı yayınlamaktan çekindi. Bu konuşuluyor. Herkes biliyor ki, İmamoğlu seçimleri Kürtler sayesinde kazandı" dedi.

'2019’A GÖRE NETLEŞMİŞ BİR SEÇMEN VAR'
Rawest Araştırma Direktörü Roj Girasun, İstanbul'da tablonun 2019'dakinden farklı olduğuna dikkat çekerek, "Daha önce İstanbul’da CHP’li adayların genel seçimlerin üzerinde oy alabildiklerini biliyoruz. Son seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 puan gerisindeydi. İstanbul’da seçime 2019 seçimlerinin denklemiyle gitmiyoruz. Çok oy kaybetmiş, daha zayıf bir iktidar var; bunun karşısındaysa yerel ittifakın sahibi bir CHP var. Bir de iktidar kompozisyonu karşısında biraz daha bloklaşmış ve netleşmiş bir seçmen var" dedi.

roj-girasun-1.jpegBU KADAR BELİRSİZLİK VARKEN…
Seçim öncesin partilerin tutum, politika ve seçim kampanyaları gibi konuların nasıl şekilleneceğini dair çok sayıda belirsizlik olduğuna dikkat çeken Girasun, şunları söyledi:

"İstanbul’da bir tarafta yüzde 53’lük, diğer taraftaysa yüzde 47’lik bir havuz var. Bu yüzde 53’ün ne kadarını İmamoğlu’nun alacağını muhalif partilerin tutumu ve adayları belirleyecek. DEM aday çıkaracak mı, çıkaracaksa nasıl bir aday çıkaracak? Sadece aday çıkarmakla mı kalacak, net ve güçlü bir politik kampanya da yürütecek mi? İYİ Parti’nin çıkaracağı aday nasıl bir profilde olacak, Millet İttifakı’ndan oy almak hedeflenecek mi yoksa daha önce CHP’ye oy veren seçmene mi yönelik olacak? Saadet, Gelecek, DEVA partileri AKP’den ne kadar oy alacak? AKP’nin adayı kim olacak?
Bu kadar belirsizlik varken, DEM Parti ve İYİ Parti’nin desteği olmadan da İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanma ihtimali var. Sayılara baktığımızda DEM ve İYİ’nin oylarının olmaması kesin kaybettiriyor ama yerel seçimlerde denge ve denklem farklı bir şey."

DEM PARTİ MESELA 'TAVŞAN ADAY' ÇIKARIRSA…
DEM Parti seçmenin Ekrem İmamoğlu'na oy vermesi için CHP'nin tavrının önemli olduğunu vurgulayan Roj Girasun, "DEM Parti mesela 'tavşan aday' çıkarırsa, seçmeni hiç küçümsenmeyecek oranda CHP’ye oy verebilir. Bunun yanında CHP’nin tavrı da etkili olacak. Mesela, Selahattin Demirtaş’ın babası vefat etti ve cenazeye katılamadı, İmamoğlu ise bir taziye mesajı yayınlamaktan çekindi. Bu konuşuluyor. Herkes biliyor ki, İmamoğlu seçimleri Kürtler sayesinde kazandı. Bu kadar insani bir durumla ilgili açıklama yapmaktan yüksünen, son seçimlerde İYİ Parti’yle beraber görüntü vermiş bir ismin Kürtlerden oy alma konusunda argümanları daha zayıf olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.