DEM Parti aday çıkarılacak batı kentlerini açıkladı

DEM Parti aday çıkarılacak batı kentlerini açıkladı
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararlarla ilgili yaptığı açıklamada, aday adaylığı başvuru süresinin uzatıldığını bildirdi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için alınan kararlara değinen Doğan, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” dedi. Kayyım atanan bütün belediyeleri halk iradesiyle buluşturacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca yeni kazanımlar elde edeceklerini ifade etti.

Güç birlikleri karar ilerleyeceklerini kaydeden Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri açıkladı. Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı kentler şöyle: Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya’nın Kepez ilçesi; Mersin merkez, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri; Aydın merkez, Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri; Konya Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli'nin Dilovası ilçesi; İzmir'in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri; Manisa'nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri; Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi; Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri."

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI
Doğan, aday adaylığı başvuru süresinin de 5 gün uzatıldığını açıkladı. Böylece son başvuru tarihi 25 Aralık'a kadar uzatılmış oldu.

Kimseyle Abdulkadir Selvi'nin iddia ettiği gibi bir işbirliği içinde değiliz. CHP Genel Başkanı Özel ve heyeti Eş Başkanlarımızı ziyaret etti. Bu ziyaret tabii ki Türkiye'nin seçim gündeminden bağımsız bir ziyaret değildi. Her iki partinin kurulları tarafından yapılan açıklamaların dışındaki tüm söylenenler spekülatiftir. Kent Uzlaşısı çağrısı ile bir siyasi partiye değil, kentin tüm dinamiklerine çağrı yapıyoruz. Çağrımız ilkelerimizi kabul eden herkesedir.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.