DEM Parti’den Leyla Zana açıklaması

DEM Parti’den Leyla Zana açıklaması
DEM Parti’nin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığı için Leyla Zana’ya teklif götürdüğü iddiasına yönelik parti yetkilileri tarafından açıklama geldi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için siyasetçi Leyla Zana’ya teklif götürdüğü iddiası gündeme geldi.

Mezopotamya Ajansı, DEM Parti yetkilileriyle yaptıkları görüşmede, Leyla Zana’ya herhangi bir teklifin götürülmediğini söyleyerek iddiayı yalanladı. Parti yetkilileri, daha önce kamuoyuna açıkladıkları gibi adayların ön seçim ve Kent Uzlaşısı modeli esaslarına göre hareket edilerek belirleneceğini belirtti. Kararlaştırılan seçim modeli dışında hareket edilmeyeceğinin altını çizen yetkililer, bundan dolayı herhangi bir isme teklif götürülmesinin mümkün olamayacağını kaydetti.

'KİMSEYE TEKLİF GÖTÜRÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL'
Parti yetkililerinin altını çizdikleri bir diğer nokta ise, aday adaylarının partilerinin İl Seçim Komisyonlarına yapacakları başvurular ile ancak ön seçime girebilecekleri. Yetkililer, parti merkezinin hiçbir şekilde bu başvurulara müdahale etmeyeceğini ve ön seçimde çıkacak sonuca göre hareket edileceğini, gelinen aşamada ise bu karardan vazgeçilmeyeceğini paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum