DBP'nin yeni Eş Genel Başkanları Uçar ve Bayındır oldu

DBP'nin yeni Eş Genel Başkanları Uçar ve Bayındır oldu
DBP’nin 6'ncı Olağanüstü Kongresi'nde yapılan seçimlerde, Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır yeni Eş Genel Başkanlar olarak seçildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 6’ncı Olağanüstü Kongresi’ni Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongre Divan Eşbaşkanlığı'na Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekilleri Gülderen Varlı ve Vezir Coşkun Parlak seçildi.

Kongrede konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Biz geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Bu mücadele Kürt halkının özgürlüğüdür. Nerede olursak olalım halkımızla birlikte bu mücadeleyi vereceğiz. DBP bugün cezaevlerinde direnen ve Kürt halkının dili, özgürlüğü için mücadele edenlerin yanındadır” dedi.

Partinin 5 Kasım'da Diyarbakır’da gerçekleştirdiği konferansta Eş Genel Başkanlık görevi için önerilen Çiğdem Kılıçgün Uçar da kongrede konuştu. Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Ardından seçime gidildi. Partinin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri seçildi. Partinin yeni Eş Genel Başkanları da Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır oldu. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.