Cengiz Çandar: Here Erdoğan, oxir be!

Cengiz Çandar: Here Erdoğan, oxir be!
Yeşil Sol Parti'den Diyarbakır adayı Cengiz Çandar, Ergani ve Eğil’de seçmenlerin karşısına çıktı. Çandar, Kürtçe "Git Erdoğan, git! Uğurlar olsun!...

Yeşil Sol Parti'den Diyarbakır adayı Cengiz Çandar, Ergani ve Eğil’de seçmenlerin karşısına çıktı. Çandar, Kürtçe "Git Erdoğan, git! Uğurlar olsun! Despot iktidarını da al, bu topraklardan git” ifadelerini kullandı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Eğil ve Ergani seçim büro açılışlarına katıldı.

Adaylar Ceylan Akça, Adalet Kaya, Sevilay Çelenk, Mehmet Emin Aktar, Cengiz Çandar ve HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’ında aralarında bulunduğu heyet ilk önce Eğil ilçesinde büro açılışı gerçekleştirdi.

Ergani'de konuşan Cengiz Çandar, seçmenlere Kürtçe seslendi. Konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapan Çandar, "Here Erdoğan, here Erdoğan, oxir be!" diye seslendi. Çandar, “Diyarbakır’dan sesleniyoruz. Artık git Erdoğan, git! Uğurlar olsun! Despot iktidarını da al, bu topraklardan git” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, “AKP iktidarı 7 yıldır demokratik siyasetin üzerinden ataş yağdırıyor. Bu savaş İmralı tecridinde bulunan Sayın Abdullah Öcalan’la başladı. Tecrit Kürdistan’ın dört bir tarafına yayıldı. Tecrit topluma bir bela haline geldi. Bu yüzden ilk adım Tecridin kırılmasıdır. Demokratik siyaset bu tecridi kıracak. Bu seçimde AKP, MHP’nin zulüm kalesini yıkacağız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.