Bakan Fidan'dan çağrı

Bakan Fidan'dan çağrı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Romanya’ya yaptığı ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk ve Bulgaristan’a yaptığı resmi ziyaretlerin ardından Romanya’ya gitti. Bakan Fidan, Romen mevkidaşı Odobescu ile görüşme gerçekleştirdikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İsrail-Filistin meselesine ilişkin açıklama yapan Fidan, İsrail’i Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına uymaya çağırdı.

İSRAİL'E ATEŞKES ÇAĞRISI
Fidan, “Bugün ayrıca Sayın Bakanla Balkanlar’daki son gelişmeleri ele aldık. Orta Doğu’yu da konuştuk. Gazze’deki vahşeti, dramı ve oluşturduğu tehditleri hep beraber dile getirdik. İsrail’i Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) ihtiyatı tedbir kararını uygulamaya ve derhal tam ateşkes ilan etmeye çağırıyorum. İsrail abluka altındaki Gazze’yi haftalardır topyekun hedef almaya devam ediyor. Bombardımandan kurtulabilenler şimdiyse açlık ve salgın hastalıklarla boğuşuyor. Gazze’ye insanı yardım ve tıbbi malzeme girişinin İsrail tarafından engellenmesi uluslararası toplum tarafından asla kabul edilmemeli. 2 milyon insanın bombardıman altında açlık ve salgın hastalıklarla ölüme terk edilmesine sessiz kalamayız, kalmamalıyız. Bu katliamı engellemek için dünya kamuoyunu bir kez daha güçlü bir biçimde hareket etmeye çağırıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.