Babacan: Oylarımıza sahip çıkalım

Babacan: Oylarımıza sahip çıkalım
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’da Kent Koruma ve Dayanışma Platformu ile bir araya geldi. Babacan, “Bütün vatandaşlarımız sandıklarına...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’da Kent Koruma ve Dayanışma Platformu ile bir araya geldi. Babacan, “Bütün vatandaşlarımız sandıklarına ve oylarına sahip çıksın” dedi.

Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN HABER - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Diyarbakır’da 84 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenleriyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) toplantı yaptı.

Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun kent ihtiyaçları doğrultusunda kurulduğunu ifade eden DTSO Başkanı Mehmet Kaya, "Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak sizi ağırlamaktan çok memnunuz. Sizin bakan olduğunuz dönemde yaptığınız çalışmalar çok önemliydi. Çalışmalarınızı yakından takip ettik. Bugün de bir araya gelerek bilgi alışverişi yapmak bizler için çok kıymetli. Biz bu platformu kentte fayda sağlamak amacıyla kurduk. Deprem sürecinde Millet İttifakı'ndan büyük destek aldık. Deprem sürecini platform olarak önemli çalışmalara yürüttük. Kenttin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. Seçime çok az bir süre kaldı. Biz platform olarak seçimin sağduyulu bir şekilde bitirmesini istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında Maraş merkezli depreme dikkat çeken Babacan ise şunları söyledi:

"DEVA Partisi kurulduğu zaman da Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelmiştik. Yaptığımız görüşmeler sayesinde yol haritamızı belirlemekte büyük bir etkisi oldu. Biliyorsunuz büyük bir doğal afet karşı karşıya kaldık. Büyük can ve mal kaybına neden oldu. Biz ilk günden beri merkezi hükümetin ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket edip yaraların sarılması gerektiğini savundu. Biz her zaman bu yükün tek başına kaldırılamayacağını söyledik. Maalesef merkezi hükümet bunu yapmadı tek başına hareket etti. Bundan dolayı yaralar çok geç sarıldı, deprem bölgesinin bazı yerlerinde ciddi sorunlar var. Sizin bu kent için kurduğunuz bu platform bundan dolayı çok kıymetli" dedi.

‘TEK BİR OY KAYBOLMASIN’

Seçim çalışmalarına ilişkin konuşan Babacan, "Biz DEVA Partisi olarak tüm şehirlerde teşkilatımızı kurduk. Birçok eylem planlarımız var. Parti olarak bu eylem planlarını önemsiyoruz. 6 parti birlikte çalışarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme nasıl geçeceğimizi hazırladık. Oldukça geniş bir destek tabanıyla seçime gidiyoruz. Tek bir oy kaybolmasın diyerek tek bir listeden seçime girmeye karar verdik. Biz öncelikle Türkiye olsun istedik. Bundan dolayı birleştik. Seçimlerde başarılı olmak önemli ama mecliste güçlü bir şekilde iktidarı temsil etmekte daha çok önemli. Umut ediyoruz ki ortak listelerimiz seçimlerde başarılı olur. Herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Seçim güvenliği konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Babacan, şöyle devam etti:

"Seçim güvenliği çok önemli. 200 bin sandıkta 6 partiden arkadaşlarımız sandıkların başında olacak. Oylar bilgisayara girilirken ciddi bir şekilde kontrol edilmesi lazım. Biz 6'lı masa olarak ciddi bir çalışma içindeyiz. Sandıklarda çıkaracak bir sorun konusunda gerekli tedbirleri aldık. Bütün vatandaşlarımız sandıklarına ve oylarına sahip çıksın.”

“BAKANLIK VE VALİLİK GEVŞEK TUTUM SERGİLEDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik Erzurum’da yapılan saldırıyla ilgili konuşan Babacan, "Kesinlikle şiddete hayır diyoruz ve şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Hükümetin bu duruma bir an önce el atması lazım. Özelikle Erzurum’da Sayın İmamoğlu'na yönelik saldırıda ilgili bakan ve valilik çok gevşek bir tutum sergiledi. Bundan sonra olacak olan her şiddetin sorumlusu iktidar olur. Şu an iktidar ve muhalefetin bir seçim rekabeti var. Ama iktidar seçim süresinde vatandaşların güvenliğini sağlamak zorunda. Sağduyulu bir şekilde hareket etmemiz lazım. Özelikle bakanların kendi işlerini yerine getirmesi lazım. Hiç kimsenin zarar görmediğini bir seçimi ülke olarak gerçekleştirelim. Demokrasinin Türkiye’de seçim de olsa işleyebilindiğini bütün dünyaya gösterelim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.