AK Partili Yayman: Erdoğan ikinci Atatürk'tür

AK Partili Yayman: Erdoğan ikinci Atatürk'tür
AK Parti Milletvekili Yayman, Atatürk'ün bugün yaşasaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarını benimseyeceğini ve onun yanında yer alacağını öne sürdü. Yayman, "Erdoğan ikinci Atatürk'tür" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Meclis'te, "Cumhuriyetimizi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur. Onu, muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkartan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla, Recep Tayyip Erdoğan ikinci Atatürk’tür ve Türkiye’nin 2053 hedeflerine varması, 2071 hedeflerine varması için her geçen gün daha fazla çalışmaktadır, çalışmaya devam edecektir” dedi.

AK Parti Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, dün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yayman konuşmasında, "Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerinin yetersiz" olduğuna ilişkin tepkileri eleştirdi.

'SİZLERİN İSTİSMARINA BIRAKMAYACAĞIZ'
Eleştirilerin temelsiz ve asılsız olduğunu iddia eden Yayman, "Cumhuriyetimizin 100. yılına öylesine büyük bir değer veriyoruz ki hem parti programımızda hem seçim beyannamemizde 100. yıla en fazla referans veren, vurgu yapan parti AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Dolayısıyla bu iddialar temelsiz ve asılsız iddialardır" dedi.

Yayman'ın konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

"Biz, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i sizlerin istismarına asla bırakmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimiz; bir partinin, bir zümrenin, bir sınıfın tekelinde değildir. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimiz; 85 milyonun ortak değeridir ve bu konular siyaset üstü konulardır. Cumhuriyetimizin 100. yılına öylesine büyük bir değer veriyoruz ki hem parti programımızda hem seçim beyannamemizde 100. yıla en fazla referans veren, vurgu yapan parti AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Dolayısıyla bu iddialar temelsiz ve asılsız iddialardır."

'CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA YER ALIRDI'
Yayman açıklamasının devamında 'Atatürk'ün bugün yaşasaydı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarını benimseyeceğini ve onun yanında yer alacağını' da iddia etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusudur. Ve koyduğu hedefleri hayata geçiren lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Atatürk, bugün yaşasaydı; ben iddia ediyorum ki o da Cumhurbaşkanımızın yanında yer alırdı, onun politikalarını benimserdi. Benim ısrarla söylediğim bir tez vardır. Cumhuriyetimizi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur. Onu, muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkartan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla, Recep Tayyip Erdoğan ikinci Atatürk’tür ve Türkiye’nin 2053 hedeflerine varması, 2071 hedeflerine varması için her geçen gün daha fazla çalışmaktadır, çalışmaya devam edecektir." (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.