Ahmet Türk’ten adaylık açıklaması: Talebim oldu

Ahmet Türk’ten adaylık açıklaması: Talebim oldu
Ahmet Türk, belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Türk, seçildiği taktirde belediyeye üçüncü kez kayyım atanması durumunda, "Artık ülkede demokrasiden söz etmek tamamen imkansız hale gelir" dedi.

Türkiye yerel seçimlere gidiyor. Kürt siyasetçi Ahmet Türk de Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Türk, 2014'te Mardin, büyükşehir olduğunda aday olmuş, kazanmıştı. 2016'da yerine kayyım atandı. 2019'da tekrar aday oldu, yine görevden alındı.

Ahmet Türk, T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. Adaylık süreciyle ilgili Sabuncu'nun sorusuna Türk şu yanıtı verdi: "Ben iki kez Mardin Büyükşehir Belediye başkanı oldum, halkın iradesiyle, halkın desteğiyle. İkisinde de halkın iradesine ipotek konuldu. Belediyelere kayyım atandı. Bu haksızlığa, anti demokratik uygulamaya karşı yeniden aday oldum. Bakalım bundan sonra da nasıl bir süreç başlayacak, tekrar o süreci hem yaşamak hem de görmek için tekrar aday oldum. Tabii halktan da talepler vardı aday olmam konusunda. Sonuçta yerel yönetimlerin demokrasi açısından çok önemli olduğu gerçeği var. Eğer yereller demokratik bir şekilde yönetilmezse, yerel yönetimler eğer engellenirse, o ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değil.

Şimdi bu hükümetin, bu politikanın yüzünün daha açık bir şekilde ortaya çıkması için bir daha aday oldum. Açıkçası durum bu. İnanıyorum ki halkımız da bu kayyım atamalarına karşı halk iradesine ipotek konulmasına karşı gereken cevabı verecektir. Sonuçta bir demokrasi mücadelesi içindeyiz, bu ülkede demokrasinin kalıcı hale gelmesi için, demokratik bir Türkiye'nin oluşması için uzun yıllardır mücadele ediyoruz. Çünkü bu ülkede demokrasiye, özgürlüklere, barışa ihtiyaç var. Bizim amacımız sadece siyaset yaparken demokratik bir ülkenin oluşması, halkların demokratik değerler etrafında buluşması konusunda bir mücadeledir. Yoksa makam için, mevki için de bu mücadeleyi yapmıyoruz açıkçası. Yani geleceğimiz için, halkın özgürlüğü için, halkın demokrasiye kavuşması için bir mücadeledir. Gücümüz yettiğince bunu sürdürmek gerekiyor. Şu anda da bu mücadeleye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Bunun için de umarım adayım."

'DEĞERLENDİRMESİNİ PARTİ YAPACAK'
Parti mi teklif etti, yoksa kendisi mi aday adayı oldu? Türk bu soruya, "Açıkçası bu konuda talebim oldu. Parti de bunu değerlendirecek tabii ki. Yani şu anda aday adayıyız, onu söyleyelim. Bunun değerlendirmesini elbette ki halk da, parti de yapacaktır" yanıtını verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.