15 Temmuz Derneği'nden Çandar hakkında suç duyurusu

15 Temmuz Derneği'nden Çandar hakkında suç duyurusu
Darbe girişimi hakkındaki sözleri gerekçesiyle Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 15 Temmuz...

Darbe girişimi hakkındaki sözleri gerekçesiyle Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

15 Temmuz Derneği, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamasından dolayı suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz Derneği hain darbe girişiminin yaşandığı geceden bugüne kadar 15 Temmuz'la ilgili 'kontrollü darbe' söylemlerinin karşısında oldu ve olmaya devam ediyor. 15 Temmuz'u sulandırmaya çalışanlar, aradan geçen 7 yılda her fırsatta 15 Temmuz'la ilgili 'kontrollü darbe' yalanının arkasına sığındı. Şimdi de Cengiz Çandar, bu halkaya dahil olarak, 252 şehidimizi ve 2 bin 700'den fazla gazimizi hiçe sayıp, FETÖ'yü aklama girişiminde bulundu" ifadeleri kullanıldı.

Çandar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu aktarılan açıklamada, "15 Temmuz Derneği olarak, Cengiz Çandar'ın bu açıklamasını kınıyor ve hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Hiç kimsenin hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz'u bu şekilde sulandırıp uydurma bir tarih yazma girişimine izin vermeyeceğiz" denildi.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.