2023 ilk çeyreğinde büyüyen tek akıllı telefon şirketi

2023 ilk çeyreğinde büyüyen tek akıllı telefon şirketi
2023 yılında en çok satan akıllı telefon markasında sıralama pek değişmese bile, başta olmak üzere genel pazarın durumunu ortaya koydu. Akıllı telefon...

2023 yılında en çok satan akıllı telefon markasında sıralama pek değişmese bile, başta olmak üzere genel pazarın durumunu ortaya koydu.

Akıllı telefon pazarında 2023 yılının ilk çeyreğinde Asya pazarının hakimiyeti değişmedi. İlk sırada yine aynı markalar yer aldı.

2023 yılının ilk çeyreğinde adet bazında en çok satan akıllı telefon markası geçen yıl olduğu gibi Samsung odu.  Tam olarak 60.3 milyon cihaz satan şirket, yıllık yüzde 18 oranında daralma yaşasa da yüzde 22 pazar payıyla zirveye oturmayı başardı.

TEK BÜYÜYEN ŞİRKET APPLE

Hemen arkasında ise en çok satanlar arasında yıllık büyüme gerçekleştiren (yüzde 3) tek şirket olan Apple yer alıyor. Verilere göre 3 ay içerisinde 58 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirerek yüzde 21 pazar payı ile Samsung’u yakın takipte tutuyor.

Listenin üçüncü sırasında Xiaomi yer alıyor. Yüzde 22 oranında daralma yaşayan şirketin 30.5 milyon adet satış ile yüzde 11 pazar payına ulaştığını ve Koreli rakibinin neredeyse yarısı kadar cihaz sattığını görüyoruz.

HUAWEİ’DEN BEKLENMEDİK ÇIKIŞ

Shiftdelete’nin derlediği bilgilere göre, ABD ambargoları yüzünden pazar payını kaybeden Huawei, beklenmedik bir çıkışla en çok satan akıllı telefon markaları arasına girdi.

Devamında ise 26.6 milyon ile Oppo ve 20.9 milyon ile Vivo geliyor. Bu şirketlerin de pazar payı sırasıyla yüzde 8 küçülme ile yüzde 10 ve yüzde 17 küçülme ile yüzde 8 seviyesinde. Dolayısıyla genel tabloya baktığımız zaman 270 milyona varan total satış verisi geçtiğimiz yıla göre yüzde 13 oranında pazarın daraldığını gösteriyor. (Ekonomi Servisi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.