“Kitap, dergi ve gazetede KDV olmayacak”

“Kitap, dergi ve gazetede KDV olmayacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitapta ve dergi ile gazete gibi süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürüleceğini duyurdu DİYARBAKIR YENİGÜN - Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitapta ve dergi ile gazete gibi süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürüleceğini duyurdu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hafta Meclis’te görüşülecek bir kanunla kitap ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulaması, hem yayıncıları, hem satıcıları kapsayacak şekilde genişletiliyor. Daha açık bir ifadeyle artık kitap, dergi ve gazetede KDV olmayacak. Böylece, dijitalleşmeyle birlikte dezavantajlı bir duruma düşen yayıncılarımıza önemli bir destek sağlıyoruz. Amacımız daha çok okuyan, daha çok tefekkür eden, daha çok üreten bir toplumun, daha zengin bir kültür dünyasının inşasına katkıda bulunmaktır. Millet Kıraathaneleriyle gençlerimize okuyacakları mekânlar sunarken, bu tür uygulamalarla da onların içlerinin kaliteli şekilde doldurulabilmesini sağlamak istiyoruz.” dedi.

“Yayıncılarımıza büyük destek sağlıyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. Dijital yayınlarla rekabette yayıncılarımıza büyük destek sağlıyoruz. Kitap, dergi, gazete gibi basılı yayınlardaki KDV oranını sıfırlıyoruz. Tüm yayıncılarımıza ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.