HDP Batıda 7 büyükşehirde aday çıkarmıyor

HDP Batıda 7 büyükşehirde aday çıkarmıyor
HDP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu, yerel seçimlerde batı illeri için izleyecekleri stratejiyi kararlaştırarak, İstanbul, İzmir,  Adana ve Ankara’nın...

HDP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu, yerel seçimlerde batı illeri için izleyecekleri stratejiyi kararlaştırarak, İstanbul, İzmir,  Adana ve Ankara’nın da aralarında olduğu 7 büyükşehirde aday göstermeyecek. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, yerel seçimlerde batı illerine dair izleyecekleri stratejiyi belirledi.

Aday çıkartılmayacak yerler belirlendi

Toplantılarda alınan kararlar gereği, Antep, Urfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplamda yedi büyükşehirde aday gösterilmeyecek.

 İlçelerde aday çıkartılacak

HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkarıyor. Mersin’in Akdeniz ilçesi ve İstanbul’un Şişli ilçesi gibi güçlü olduğu yerlerde aday gösterilecek.

Konya ve ilçelerinde adaylarını çıkaracak

MA’da yeralan habere göre, Toplantılarda alınan kararlardan bir diğeri ise, İç Anadolu Bölgesi’nde en güçlü olduğu yerler arasında olan Konya ve ilçelerinde aday çıkarılacak.  Alınan kararlara göre, HDP Konya Büyükşehir ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde kesin aday çıkartacak. Konya’nın diğer ilçeleri içinse tartışmaların sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.