HDP İl binası önünde ‘açıklama gerginliği’

HDP İl binası önünde ‘açıklama gerginliği’
HDP Diyarbakır il binası önünde açıklama yapmak isteyen Vatan Partisi yöneticileri ile kendilerine tepki gösteren HDP’liler arasında arbede yaşandı....

HDP Diyarbakır il binası önünde açıklama yapmak isteyen Vatan Partisi yöneticileri ile kendilerine tepki gösteren HDP’liler arasında arbede yaşandı. Bu duruma tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, “Ziyaret etmek istiyorlarsa yıllardır faili meçhul olanların ailelerini, Cumartesi Annelerini ziyaret etsinler” dedi. HDP'lilerin tepkisinin provokasyon olduğunu savunan Vatan Partisi Öncü Kadınlar Genel Başkanı Meltem Ayvalı ise “HDP'liler suçlarını örtmek istiyorlar” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü önünde çocuklarının dağa götürüldüğü iddiasıyla oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ederek basın açıklaması yapmak isteyen Vatan Partili kadınlara, HDP'liler tepki gösterdi. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Merve Ayvalı ile 3 partili kadın, ailelerin yanına gelerek yapmak istediği basın açıklamasına HDP Milletvekili Remziye Tosun ve partililer izin vermedi. HDP'liler, Vatan Partililerin il binalarının önünde basın açıklaması yapmak istemelerine izin vermeyeceklerini söyledi.

‘Cumartesi annelerini ziyaret edin’

HDP'liler, nin bu girişimini “provokasyon” olarak nitelendirdi. Herhangi bir siyasi partinin il binalarının önünde basın açıklamasına izin vermeyeceklerini belirten Tosun, “polisin provokasyona mahal verdiğini” ileri sürerek, “Antidemokratik bir tutumdur. Burada provokasyon yapılmak isteniyor. Ziyaret etmek istiyorlarsa yıllardır faili meçhul olanların ailelerini, Cumartesi Annelerini ziyaret etsinler" dedi.

“HDP'liler suçlarını örtmek istiyorlar”

Daha sonra Vatan Partili kadınlar, HDP İl binası karşısında bulunan küçük parkta basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Vatan Partisi Öncü Kadınlar Genel Başkanı Meltem Ayvalı, HDP'lilerin tepkisinin provokasyon olduğunu iddia ederek, “HDP'liler suçlarını örtmek istiyorlar. Birilerinin yüreği Selahattin Demirtaş için çarpıyor, bizim de buradaki anneler için atıyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.