HDP, Diyarbakır'da üç isim arasında karar verecek 

HDP, Diyarbakır'da üç isim arasında karar verecek 
Diyarbakır’da Belediye başkanı adayını henüz açıklamayan HDP’nin kimi aday göstereceği merakla beklenirken, mevcut milletvekillerinden Selçuk Mızraklı...

Diyarbakır’da Belediye başkanı adayını henüz açıklamayan HDP’nin kimi aday göstereceği merakla beklenirken, mevcut milletvekillerinden Selçuk Mızraklı ve Nimetullah Erdoğmuş’un aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Foto:Arşiv

DİYARBAKIR- HDP yerel seçimde en iddialı olduğu büyükşehirlerden biri olan Diyarbakır'da eş belediye başkan adayları için karar aşamasına geldi.

23 Ocak’ta kadın, 24 Ocak’ta ise açıklanacak erkek eş başkan adayı için dört ismin öne çıktığı belirtiliyor.

Birgün Gazetesi’nde Hüseyin Şimşek'in haberine göre, erkek eş başkan adaylığı için Diyarbakır milletvekili Selçuk Mızrak ve Şanlıurfa milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’un aday gösterilebileceği,üçüncü seçenek olarak ise daha önce de Diyarbakır'da büyükşehir belediye başkanlığı yapan Feridun Çelik’in ismi öne çıkıyor.

En büyük aday Mızraklı

Habere göre, Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı da yapan Selçuk Mızraklı’nın aday olarak gösterilme olasılığı en yüksek isim. Ancak parti kulislerinde Nimetullah Erdoğmuş adı da konuşuluyor. Feridun Çelik de Aralık ayında adaylık için partiye başvuru yapmıştı. Kadın eş başkan adayı olarak Ayla Akat Ata adı öne çıkıyor. Ancak Ata hakkında devam eden yargılamalar başka bir ismin aday gösterilmesine neden olabilir. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.