'Yılmaz Güney' ailesinden tartışmalara sert tepki!

'Yılmaz Güney' ailesinden  tartışmalara sert tepki!
Yılmaz Güney'in ailesi, "Sinemamızın kadın döven erkeği" sözleri nedeniyle Farah Zeynep Abdullah'a tepki gösterdi.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın "Sinemamızın kadın döven erkeği" şeklindeki sözleri tartışma yarattı. Abdullah'a destek olanlar çıkarken, birçok kişi de eleştiride bulundu. Yılmaz Güney'in ailesi de, yazılı bir açıklamayla Abdullah'a tepki gösterdi.

Güney Ailesi adına avukat Bişar Abdi Alınak tarafından yapılan açıklamada, "Yılmaz Güney, kendi sözleriyle kadın haklarına yönelik tavrında 'kendisini yetersiz bulduğunu ve gelişme değişme çabası olduğunu' ifade eden, bu başlıkta ona yüzünü dönmüş herkesi dönüşmeye, yine kendi ifadesiyle 'feodal ve gerici kodlardan' uzaklaşıp bıkmadan özeleştiriye ve ilerlemeye teşvik etmiş bir sanatçıdır" ifadeleri yer aldı.

"Toplumda şiddet sarmalının sona ermesi hususunda samimi gayretlerin, kendini bu başlıklarda eleştirmiş, toplumun dönüşmesi ve değişmesi umudunun sembolü olmuş bir sanatçıyı karalamak, hatırasını aşağılamak ve ailesinin kişilik haklarını ihlal etmek en nazik ifade ile hadsizliktir" diyen Alınak, şöyle devam etti:

'OPORTÜNİZMİN GELDİĞİ NOKTAYI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE SUNUYORUZ'

"Bugün Türkiye'de; kolluğun, iktidarın, kolladıklarının ve cezasızlık politikalarına, kadınlara, Kürtlere, işçilere, devrimci güçlere, LGBTİ+'lara yönelen sistematik saldırılara karşı ses çıkaramayan yeni dönem sanatçılarının hatırası milyonlara barış ve umudu çağrıştıran Yılmaz Güney'i hedef koymasını, manipülasyona maruz kalan milyonlara göz kırpan samimiyetsiz bir alkış alma hezeyanı olarak görmekteyiz. Tarihi bilinçsizliğin kötülükle sarmalandığı fikirsiz olma durumunu görüyor ve söz sahipleri adına oportünizmin geldiği noktayı kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın açıklamasını bu düzeyde değerlendiriyor, şiddetin ve kötülüğün gerçek sahiplerine söz yükseltemediğini anladığımızı ve gördüğümüz belirtir, Yılmaz Güney'i şiddet sembolü olarak gören her anlayışın karşısında olacağımızı yineliyoruz."

'YILMAZ GÜNEY'İN HATIRASINI VE KİŞİLİK HAKLARINI KORUYACAĞIZ'

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

"Bu ülkedeki hiçbir insanın en ufak haksızlığa veya şiddet içeren davranışa maruz kalmadığı bir gelecek umudunu paylaşıyor ve Yılmaz Güney'in değişime, dönüşüme ve yılmadan mücadele iradesinin bu umudu besleyen bir değer olduğunu vurgulamak istiyoruz. Samimi uyarılarımızı dikkate almayan başta oyuncu Farah Zeynep Abdullah olmak üzere karalama kampanyasına karışan her birey için her türlü kanuni hakkımızı kullanarak Yılmaz Güney'in manevi hatırasını, ailesinin ve yakınlarının kişilik haklarının muhafazasını sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız."

Sosyal medyada, Farah Zeynep Abdullah'ın "şiddet faili isimlerle film çevirdiği" eleştirileri de yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Yazar Murathan Mungan, Yılmaz Güney’in ölüm yıl dönümü vesilesiyle X hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

"Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı."

Farah Zeynep Abdullah ise bu paylaşıma şu yanıtı vermişti: "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği shjs ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.