VİDEO HABER - “İkinci Eski, Mavi Darabalı Atölye”
“İkinci Eski, Mavi Darabalı Atölye” isimli atölyede geri dönüşüm malzemeleri birer sanat eserine dönüşüyor. Yaklaşık 3 yıl önce kurulan ve büyük beğeni toplayan atölyede, eski eşyalar ufak dokunuşlarla yeniden hayat buluyor. Atölyenin kurucusu Diyarbakırlı resim öğretmeni Ömer Kutlu, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı insanlarını kendilerini desteklediğini ve ürünlerine olan ilgiden de çok memnun olduklarını vurguladı
AHMET BARAN-SÜLEYMAN ÖZDEMİR/ÖZEL
YENİGÜN HABER - Diyarbakırlı resim öğretmeni Ömer Kutlu tarafından kurulan resim atölyesi, zamanla bir sanat merkezine dönüş. “İkinci Eski, Mavi Darabalı Atölye” adı verilen atölyede, geri dönüşüm ürünlerine yeniden hayat verilmeye başlandı. Duvar tasarımından mobilya dekorasyonun kadar çok geniş bir konseptin işlendiği atölyede, eski eşyalar yeni dokunuşlarla birer sanat eserine dönüştü.
‘Eski eşyalar yeniden hayat buluyor’
Yaklaşık 3 yıl önce kurulan ve büyük beğeni toplayan atölyeye, Diyarbakırlı vatandaşlar ise büyük ilgi gösteriyor. Atölyenin kuruluş hikâyesini Yenigün Haber’e anlatan resim öğretmeni Ömer Kutlu, dostlarının yönlendirmesiyle atmış oldukları her adımın yeni bir adım doğurduğunu ve böylelikle eskimiş ürünlere yeni tatlar kazandırdıklarını vurguladı. Atölyede sıfırdan masif ürünler ürettiklerini belirten Kutlu, “Resimler, duvar tasarımı yapıyoruz ve öncelik olarak geri dönüşüm ürünlerini hayata kazandırıyoruz. Eskimiş ürünlere birkaç dokunuşlarla yeni tatlar kazandırıyoruz. Böyle geniş bir yelpazemiz var ve bu kadar geniş yelpazenin bir arada olduğu muhtemelen Türkiye’deki tek atölye bizim. Hiçbir yerde böyle geniş bir konsept yok. Aydınlatmasından tutun duvar tasarımına, konsept tasarımlara tamamen hepsi bizim imzamızla doğan ürünler. 2,5 yıl önce tamamen resim yaparak başladık bu işe, sonrasında tamamen denk gelmiş olduğumuz ahşap ürünleri bazı dokunuşlarda bulunarak bir şeyler çıkarmaya başladık ortaya ve bunlar çok fazla destek gördü. Gören değerli dostlarımız buna dair bizi yönlendirdiler. Bunun üzerine atmış olduğumuz her adım yeni bir adım doğurdu ve bu sayede buradayız ve muhtemelen burada kalmayıp çok daha ileri noktalara varacağız” dedi.
‘Evde resim yapmayı devam ettiremeyeceğimi anladım’
“İkinci Eski, Mavi Darabalı Atölye” ‘sinin kuruluş hikâyesini anlatan Kutlu şunları söyledi;
“Her ressamda evde resim yapma alışkanlığı vardır. Bende doğal olarak resim yapmayı hiç bırakmadım. Bir gün evde resim yaparken düşürmüş olduğum yağlı boyanın üzerine basarak bütün evi dolaşmışım. Bunun doğuracağı sonucu anneler çok iyi bilir ki benim annem de çok iyi bildi ve inanılmaz derecede bana kızması sonucu kesinlikler artık evde resim yapmayı devam ettiremeyeceğimi anladım ve atölye açmaya karar verdim. Buradaki hikayem de bundan doğdu. Atölye açıp resimler yapmaya başladım resimler yaptıktan sonra ahşap tasarımlar, ahşap üretimler, masif mobilya üretimlerine dek birbirini sırasıyla izleyen bir yol izledim.”
‘İnsanlar bizi destekliyor’
Yapmış oldukları çalışmalara ve ürünlerine olan ilgiden memnun olduklarının altını çizen öğretmeni Ömer Kutlu, “Diyarbakır’da inanılmaz bir ilgi var. Bu tür yönelişlerin Türkiye genelinde olması gayet doğal karşılanıyor ama Diyarbakır’da bunların olması insanları çok şaşırtıyor ve büyük bir talep görüyoruz, insanların inanılmaz özverili adımları, destekleyici adımları olabiliyor bize dair” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.