Ücretsiz doğalgaz uygulaması devam edecek!

Ücretsiz doğalgaz uygulaması devam edecek!
Vatandaşlar havaların soğuması ve doğal gaz vanalarının açılması ile birlikte bu aydan itibaren ücretsiz olmak üzere doğal gaz uygulaması 1 Mayıs 2024’e kadar devam edecek.

İlkbahar ve yaz aylarında doğal gaz tüketimleri oldukça düşen milyonlarca vatandaş son 3-4 aydır doğal gaz faturası ödemezken, artık havaların soğuması ve doğal gaz vanalarının açılması ile birlikte bu aydan itibaren 25 metreküpü ücretsiz olmak üzere fatura ödemeleri yeniden başlayacak.

VATANDAŞ AYLARDIR DOĞAL GAZ FATURASI ÖDEMİYORDU

Başkan Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğal gazın Filyos doğal gaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut, ibadethane ve Cemevi abonelerinden 1 ay boyunca doğal gaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağına dair müjde vermişti..

Bu kapsamda 19.8 milyon abone Nisan 2023'te hiçbir doğal gaz faturası ödemezken, o tarihten bu yana da her ay 25 metreküp doğal gazı ücretsiz kullandı. Geçen yaz ayları süresince vatandaşın tüketimi 25 metreküpün altında kaldığı için milyonlarca haneye fatura çıkarılmadı..

25 METREKÜP DOĞAL GAZ 1 MAYIS 2024'E KADAR ÜCRETSİZ

Karadeniz gazında ücretsiz 25 metreküp doğal gaz uygulaması 1 Mayıs 2024'e kadar tüm Türkiye'de her ay 120-150 liralık doğalgaz ücretsiz olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.