Trenin çarptığı otomobil metrelerce sürüklendi

Trenin çarptığı otomobil metrelerce sürüklendi
Kurtalan-Batman seferini yapan yük treni, hemzemin geçitte yolun karşısına geçmek isteyen otomobile çarptı BATMAN - Kurtalan'dan Batman'a gitmekte olan...

Kurtalan-Batman seferini yapan yük treni, hemzemin geçitte yolun karşısına geçmek isteyen otomobile çarptı

BATMAN - Kurtalan'dan Batman'a gitmekte olan yük treni, Belde ile Çamlıtepe Mahallelerini birbirinden ayıran hemzemin geçitten yolun karşı tarafına geçmek isteyen otomobile çarptı. Olay, önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Belde ile Çamlıtepe Mahallelerini ayıran hemzemin geçitten karşıya geçmek isteyen 34 FR 1224 plakalı otomobile, Batman-Kurtalan seferini yapan yük treni çarptı. Meydana gelen kazada otomobil, trenin önünde metrelerce sürüklendi. Büyük bir facianın atlatıldığı kazada, araç sürücüsü yaralandı. Yaralı, çağrılan ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Maddi hasarın oluştuğu kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazalar ihmalkârlıktan mı?

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, böylesi kazaların defalarca yaşandığını belirterek, yetkililerin acilen buna bir önlem alması gerektiğini belirttiler. Söz konusu kazaların ihmalkârlıktan kaynaklandığına işaret eden vatandaşlardan Özkan Karatay, "Biz bu Çamlıtepe hemzeminini eylem amaçlı trafiğe kapattık. Hiç kimse sesimizi duymadı. Burada bir kaza daha oldu ve otomobil paramparça oldu. İçinde bir ailede paramparça olup ölebilirdi. Yetkililer Çamlıtepe'de park yapacağına buranın düzenini sağlayıp burada yaşayan 50 bin insanın canını kurtarsın." diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

“Buranın altgeçide ihtiyacı var”

Yetkililere seslenen Alaattin Demir "Allah (celle celaluhu) rızası için bu işe bir çözüm bulsunlar. Bu demiryolu Çamlıtepe Mahallesine çok ciddi manada zarar veriyor. Bazen insanların hayatları söz konusu oluyor. Biz bu konuda gerekli girişimlerde de bulunduk. Gerekli yetkililere de söyledik. Maalesef burada hiçbir şekilde bir çözüm üretilmedi. Bir çaba gösterilmedi. Buranın altgeçide ihtiyacı var. Bugün bu tren bu otomobile çarptı ve Allah korusun daha büyük zayiatlar, can kayıpları da olabilirdi. Lütfen ama lütfen bu konuda gerekli hassasiyeti gösterin. Buraya bir an önce el atın." dedi.

“Burada birilerinin ölmesi mi gerekir?”

Mahalle sakinlerinden Edip Töreli de "Gördük, tren otomobili sürükledi ve direkten olmasaydı Allah bilir onu nereye kadar götürecekti. Daha kötü sonuçlarda doğurabilirdi. Arkadaşımız hafif olarak yaralı olarak kurtuldu. İla birilerinin ölmesi mi gerekir? Otomobil paramparça oldu. Otomobilin ne bir kaskosu var, nasıl olacak şimdi. Yetkililer buraya ne zaman el atacak. İlla birilerinin canıyla bedel mi ödemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“Öğrenciler de okula gidip gelmekte sıkıntı yaşıyorlar”

Vatandaşlardan Aydın Direk ise şunları kaydetti.“Geçenlerde bu hemzeminde trafik kazası oldu. Bizim burada hem üstgeçit hem de altgeçitte ihtiyaç var. Öğrencilerimiz okula gidip geldiğinde çok zorluklarla karşılaşıyor. Üst ve altgeçitler olmadığı için sıkıntı oluyor. Muhtar burası için imza topladığı halde yetkililerimiz duyarsız kaldılar. Muhtarı dahi dikkate almadılar. Buradaki sıkıntının acilen giderilmesi gerekir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.