Sosyal güvencesi olmayan depremzedelerin tedavi giderleri karşılanacak

Sosyal güvencesi olmayan depremzedelerin tedavi giderleri karşılanacak
Depremzedelerin tedavi giderleri; Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) tabi olanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar için...

Depremzedelerin tedavi giderleri; Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) tabi olanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar için İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Kamu mal ve hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlanma şartlarını düzenleyen Cumhurbaşkanı kararında değişiklik yapan karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, bu kapsamdaki depremzedelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlı tesislerindeki tedavi giderleri SGK ve İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Kararla ayrıca, depremlere bağlı olarak vücut travması sonrası sinir ve ekstremite hasarı oluşan kişilerin, sağlık kurulu raporuyla rehabilitasyon süreçlerinde ihtiyaç duydukları ilk protez ve ortezleri ve buna yönelik tedavi giderlerinin de ilgili karar hükümlerinden muaf tutularak ücretsiz olabilmesinin önü açıldı. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.