Seçil Erzan yeniden hakim karşısında

Seçil Erzan yeniden hakim karşısında
Yüksek fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük avukatlarıyla birlikte katıldı.

Tutuksuz sanıkların da hazır bulunduğu duruşmaya müştekiler Buse Terim Bahçekapılı, Volkan Bahçekapılı, Terim Arıcan, Mert Zeydanlı ve Bülent Çeviker’in de olduğu bazı müştekiler katıldı. Duruşmada tanık olan Semih Kaya da avukatı ile birlikte duruşmada hazır bulundu.

ERZAN HAKKINDA İSTENEN CEZA 252 YILA YÜKSELDİ

İddianamede Arda Turan, Selçuk İnan, Nestor Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı'nın da arasında bulunduğu 18 kişi müşteki olarak yer aldı. Erzan'ın 18 müştekiyi toplam 25 milyon 770 bin ABD doları ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddia edildi. Ancak ek iddianamelerle şikayetçi sayısı 21'e katlandı. Bu nedenle Seçil Erzan'a istenen ceza istemi de artarak "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istendi. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.