Sayın Barzani'ye tavır takınmamız söz konusu olamaz

Sayın Barzani'ye tavır takınmamız söz konusu olamaz
Saadet Partisi’nin tepki toplayan videosu ile ilgili konuşan partinin Diyarbakır İl Başkanı Abdrurahman Ergin, bunun yanlış anlaşılabileceği temennisini genel merkeze ilettiklerini belirterek, “Amacımız tamamen Erdoğan’ın çelişkilerini ortaya koymaktı” dedi.

YENİGÜN HABER – Saadet Partisi’nin resmi sosyal medya hesabında “karar ver” başlığı ile yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirildiği videoda Beşar Esad ve Fethullah Gülen gibi kişilerle görüşmelerin yanı sıra Kürtlider Mesud Barzani’nin Diyarbakır görüntülerinin de yer alması büyük tepki topladı. Saadet Partisi gelen tepkiler ardından videoyu sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

Tepkilerin ardından Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdrurahman Ergin, büyük tepki toplayan ve kaldırılan partisinin Erdoğan karşıtı videosunda Kürt lider Mesut Barzani’nin çözüm sürecindeki görüntülerine neden yer verildiğini Rûdaw’a değerlendirdi.

adsiz-tasarim-2.png

Erdoğan’ın siyasal malzeme haline getirdiği kişilerle öncesinde bir görüşme yaptığının göstermeyi amaçladıklarını ifade eden Ergin, “Seçim meydanlarında İsrail’e karşıymış gibi görünen bir Erdoğan’ın seçim öncesinde veya sonrasında İsrail ile ilişkileri devam ettirdiğini gösteren bir çalışma aslında” ifadelerini kullandı.

Abdrurahman Ergin, daha sonra şunları söyledi:

“Videoda en çok eleştiri konusu olan, bölgemiz açısından önemli bir yere sahip özellikle Sayın Barzani’nin içerisinde yer almasıydı. Biz bunun yanlış anlaşılabileceği temennisini genel merkeze ilettik. Onların amacı sayın Barzani’yi eleştirmek ya da Barzani ile görüşmeyi uygun görmemek değildi. Tamamen Erdoğan’ın çelişkilerini ortaya koymaktı.

‘BARZANİ’YE TAVIR TAKINMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Ama halk tarafından bu biraz yanlış anlaşılmasına neden olduğu için sayın Barzani’nin fotoğraflarının bu videoda yer almamasını genel merkezimize ilettik. Onlar da videoyu yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına kaldırdılar. Neticede bizin partimizin merhum Genel Başkanı Necmeddin Erbakan’ın ta başbakan ikenki 96 yılında sayın Barzani ile yine önceki yıllarda Molla Mustafa Barzani ile olan diyaloglarını herkes biliyor. O dönemki Molla Mustafa Barzani ile Celal Talabani arasındaki uyuşmazlıkların çözümüne dayalı ara buluculuk rolü üstlenen merhum bir genel başkanımız var. Bizim Barzani’ye bir tavır takınmamız söz konusu olamaz. Ben bunu kısaca bu şekilde özetleyebilirim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.