Video Haber:ÖTV ve KDV indirimleri olumlu karşılandı

Video Haber:ÖTV ve KDV indirimleri olumlu karşılandı
https://www.youtube.com/watch?v=MQTK1XJRnsg Batman'daki mağaza sahipleri, ÖTV ve KDV indiriminin fiyatlara yansımasıyla piyasanın hareketlenmesine sevinirken,...

Batman'daki mağaza sahipleri, ÖTV ve KDV indiriminin fiyatlara yansımasıyla piyasanın hareketlenmesine sevinirken, vatandaşlar ise indirimin 3 aya mahsus olmamasını istediler

Beyaz eşya ve mobilya mağazası sahipleri ile vatandaşlar, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi'nde (KDV) 3 ay süreyle uzatılmasını olumlu karşıladı. ÖTV ve KDV indiriminin beyaz eşya ve mobilya mağazalarındaki piyasada hareketliliğe neden olurken hem mağaza sahipleri hem de vatandaşlar tarafından indirimler memnuniyetle karşılandı. Beyaz eşya ve mobilya mağazası sahipleri ile vatandaşlar, piyasadaki hareketliliğinin devam etmesi için ÖTV ve KDV indiriminin her zaman devam etmesi gerektiğini belirtti.

"İndirimler devam etmelidir"

ÖTV indiriminin piyasaya hareketlilik getirdiğini söyleyen beyaz eşya mağazası sahibi Kenan Doğru, "ÖTV indirimi 4-5 aydır vardı. Bu indirim özellikle beyaz eşyaya baya bir hareketlilik getirdi. İndirim nedeniyle piyasa baya güzel geçti. ÖTV indirimi bitecek diye son günler baya bir yoğun geçti. Ama 3 ay daha uzatıldı, bu yüzden çok memnunuz. ÖTV indirimi nedeniyle beyaz eşyada güzel bir indirim oldu. Buzdolabında bin liraya yakın bir indirim var. Bazı çamaşır makinelerimizde 600 liraya yakın indirim oldu. Fırınların da eskiye göre fiyatı daha farklıdır. Bu indirimlerin bize faydası oldu. Halkın ihtiyacı vardı. Millet parasını biriktirmişti, eşya alamıyordu. İndirimden sonra vatandaşlar gelip eşya almaya başladılar. ÖTV indirimi biraz daha düşerse fiyatlar eski seviyesine gelecek. Yetkililere çağrımız, indirimlerin devam etmesidir." dedi.

"ÖTV daha da düşmeli"

ÖTV indiriminin ardından beyaz eşya almaya geldiğini belirten vatandaşlardan Necmettin Ayaz, "Bizler ÖTV indiriminin daha da düşmesini istiyoruz. Beyaz eşya fiyatının düştüğünü öğrendim ve bu yüzden beyaz eşya almaya geldim. Fiyatlar ÖTV indirimine rağmen halen yüksektir, biraz daha düşmesini istiyoruz. Şu anda da eskiye göre fiyatlar iyidir; ama bizler daha da iyi olmasını istiyoruz." diye konuştu.

“Fiyatların eski seviyelere gelmesini istiyoruz"

Beyaz eşya almaya gelen bir diğer vatandaş Mehmet Gül ise şunları söyledi: "Beyaz eşya almak için geldim. ÖTV indiriminin yaşanmasından dolayı memnunuz. Ama biraz daha düşmesi gerekiyor. Eşya fiyatlarının eski seviyelere gelmesini istiyoruz. İndirimlerin devamlı olması gerekiyor."

"İndirimler sebebiyle piyasa canlandı"

Piyasayı canlandıran indirimlerin sürekli olması gerektiğine vurgu yapan mobilya mağazası sahibi Enver Gültekin, "KVD indirimi nedeniyle piyasa canlandı. İndirimlerin devam etmesini istiyoruz. Daha doğrusu KDV'lerin kaldırılmasını istiyoruz. Ya da indirimler sürekli olsun. İndirimler sebebiyle piyasa gerçekten canlandı. Vatandaşlar indirimlere bakarak alışveriş yapıyor. KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi ve yüzde 10 milletin cebine girdi. Bu vatandaş için çok şey değiştiriyor." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.