Maraş'taki deprem sonrası yerbilimcilerden dikkat çeken açıklama

Maraş'taki deprem sonrası yerbilimcilerden dikkat çeken açıklama
Yer bilimciler Prof. Dr. Ahmet Ercan ile Prof. Dr. Okan Tüysüz, Maraş Pazarcık'ta bu sabah meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin, 4'ü bulan artçıları olabileceği uyarısında bulundu.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde bu sabah saat 09.31'de meydana gelen depremin ardından dikkatler, deprem bilimcilere çevrildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan ile Prof. Dr. Okan Tüysüz yaptıkları ilk değerlendirmede, 6 Şubat 2023 Maraş merkezli depremlerin ardından fayın oturmasının 2-3 yılı daha alabileceğini ve bu sürede depremler olabileceğini belirtti.

ERCAN: 6 ŞUBAT'IN ARTÇISI, ALTIYI BULAN DEPREMLER OLABİLİR

Jeofizik Yüksek Mühendisi Ahmet Ercan, depremin kırık boyunun 4 kilometre olduğunu belirterek, "6 Şubat depreminin artçısıdır. Artçı depremler en az 2027’e kadar 4 ile 6,2 arası aralıklarla sürecektir. Bir an önce deprem konutlarına geçmek gerekiyor. 5 büyüklüğündeki bu deprem, bir hafta 4'den küçük depremlerle sönümlenecektir" dedi.

TÜYSÜZ: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURMAK GEREK

Prof. Dr. Okan Tüysüz ise 6 Şubat depreminde hasar görmüş binalardan uzak durulması uyarısında bulundu. Tüysüz, NTV yayınında depreme ilişkin şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 6 Şubat’tan bu yana bölgede sürekli bir hareketlilik var. Doğu Anadolu Fayı’na yakın bir noktada meydana gelen deprem. Bunları olağan karşılamak gerekiyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız çok büyük bir depremdi. Bunun yerine oturması önümüzdeki birkaç yılı bulacaktır.

Bir konuda uyarı yapmak gerekiyor. 6 Şubat’ta deprem yaşamış binalar varsa, bunlardan uzak durmakta yarar var. 5 büyüklüğündeki bir depremin 4’e varan artçılarının olması olağandır."

'DAHA BÜYÜK DEPREM BEKLENTİM YOK'

Prof. Dr. Okan Tüysüz, ayrıca Maraş'ta daha büyük bir deprem beklentisi olmadığını ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.