İzmir’de üç ayrı deprem paniğe neden oldu

İzmir’de üç ayrı deprem paniğe neden oldu
İzmir’de dün (20 Ekim) gün içinde 3 deprem yaşandı. Depremler kısa süreli paniğe neden olurken, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden ard arda açıklamalar geldi.

İzmir’de dün üç ayrı ilçede ve Ege Denizi’nde çevre il ve ilçelerde de hissedilen depremler yaşandı.

İlk deprem Bayındır ilçesinde meydana geldi. Depremler sonrası AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden ard arda açıklamalar geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, merkez üssü Bayındır ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 15.55’te meydana gelen sarsıntı, yerin 7 kilometre derinliğinde oluştu. Deprem, kentte kısa sürede paniğe yol açarken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Sarsıntının Aydın'da da hissedildiği öğrenildi.

İkinci deprem ise Ege Denizi İzmir Çeşme'de oldu. AFAD, 3.8 büyüklüğündeki depremin saat 18:45'te yerin 7 km derinliğinde olduğunu açıkladı.

Son yaşanan depremle ilgili paylaşımda bulunan AFAD, İzmir’in Buca ilçesinde Saat 23.53'de deprem olduğunu duyurdu.

3.9 olarak ölçülen depremin derinliği ise 9.23 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, İzmir ve çevre şehirlerden de hissedildi.

Yaşanan depremler, Manisa, Aydın ve çevre illerden de hissedildi. Yaşanan deprem kısa süreli paniğe neden oldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.