İstanbul Newroz’unda 200 kişi gözaltına alındı

İstanbul Newroz’unda 200 kişi gözaltına alındı
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) öncülüğündeki İstanbul Newroz’u, Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen programda...

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) öncülüğündeki İstanbul Newroz’u, Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen programda 200 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kutlamalara, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

Kalabalığa seslenen Buldan, "14 Mayıs tarihi bizler açısından önemli bir fırsattır. Aynı zaman da bir milat olacaktır ve AKP-MHP’nin bu seçimlerde Türkiye halklarının ne kadar büyük olduğunu Kürtlerin ne kadar iradeli olduğunu, kadınların, gençlerin bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme yemeğinin nasıl ortaya çıkacağını göstereceği bir tarihtir 14 Mayıs. Bu meydanı dolduranlar şunu bilsin ki demokrasi meydanlarda yazılır. Barış meydanlarda ilan edilir. Ama barışı da adaleti de özgürlüğü de bizler 14 Mayıs tarihinde sandıklarda ilan edeceğiz" dedi.

Bu yılki Newroz’un deprem nedeniyle bayram olarak kutlanmadığını belirten Buldan, “Bu iki ay içinde çok sıkı çalışacağız, gelecek bizimdir, 14 Mayıs sonrası hepimizindir" ifadelerini kullandı.

200 kişi gözaltına alındı

HDP İstanbul İl Teşkilatı'nca aktırılan bilgiye göre arama noktalarında 200'e yakın kişi gözaltına alındı. Yine arama noktalarında polis ile Newroz'a gelenler arasında bayrak ve flama engeli nedeniyle tartışmalar yaşandı. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.