'İsrail ile ticaret' protestosuna sert müdahaleye tepkiler sonuç verdi

'İsrail ile ticaret' protestosuna sert müdahaleye tepkiler sonuç verdi
İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu üyelerine uygulanan polis şiddeti ve gözaltıya tepkiler sonrası 2 emniyet görevlisi açığa alındı.

Ahmet BARAN/YENİGÜN HABER – Devletin Filistin'de binlerce kişiyi katleden İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden "Filistin İçin Bin Genç" grubundan çok sayıda kişi şiddet uygulanarak gözaltına alındı. Birçok siyasetçi polis şiddetine ve gözaltılara tepki gösterdi.

İstiklal Caddesi'nde Filistin İçin Bin Genç grubu üyeleri ‘İsrail ile Ticarete Dur De’ sloganıyla eylem yapmak için toplandı. Filistin'e destek yürüyüşüne polis müdahale etti. Polis, yaklaşık 43 kişiyi darbederek ve ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Polis ayrıca görüntü çeken eylemcilerin telefonlarına da el koydu.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu dahil birçok kişi yaşananlara tepki göstererek, gençlerin serbest bırakılmasını istemişti.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Tepkilerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Kaynak:AHMET BARAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.