İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu’na: Sizden dileyecek özrüm yok

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu’na: Sizden dileyecek özrüm yok
CHP'li belediye başkanları toplantısında İBB Başkanı İmamoğlu, internete sızdırılan İnternete sızan “Zoom” toplantısıyla ilgili olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na “Benim sizden dileyecek özrüm yok” dedi.

Seçim sonuçlarının ardından ilk kez bir araya gelen CHP’li belediye başkanlarının toplantısında da gündem “değişim” oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, internete sızan video ile ilgili eleştirilere değişim istemenin suç olmadığını belirterek yanıt verdi. Görüşlerini herkesle paylaştığını belirten İmamoğlu Kılıçdaroğlu’na bu çerçevede “Sizden dileyecek özrüm yok” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu da değişim çağrılarıyla ilgili, kurultay sürecini işaret etti, “Parti kültürünü, tarihini sahiplenecek birini bulun yarın getirin ben varım. Ben çok isteyerek genel başkan olmadım. Ama görev yaptığım süreçte de hakkını verdim” dedi.

SIZINTI VİDEO SONRASI İLK YÜZ YÜZE TEMAS

CHP’de seçim yenilgisinin ardından yapılan değişim çağrıları geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan “Zoom” toplantısı ile başka bir boyut kazandı.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği görülen toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile uzun süre yakın çalışmış eski MYK üyeleri yer aldı.

İnternete “ihanet” suçlamasıyla sızdırılan toplantı görüntülerinin ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ilk kez belediye başkanları toplantısında yüz yüze geldi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda birçok belediye başkanı kürsüye çıkarak seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu, geleceğe dair beklentilerini anlattı.

KILIÇDAROĞLU’NA: GÖREVİ BIRAKMANIZ LAZIM

Basına kapalı yapılan toplantıdan elde edilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, görevinin başında olduğunu söyledi, başta tüzük ve program olmak üzere kurultay sürecinde kapsamlı bir değişikliğe gideceklerini anlattı.

Söz alan belediye başkanları içinde en sert konuşmalardan birini bir ilçe belediye başkanı yaptı. Bir daha belediye başkan adayı olmayacağını belirterek Kılıçdaroğlu’na “15 yaşındaki kızımın geleceği için görevinizi bırakmanız lazım” sözleriyle seslenen belediye başkanının konuşmasına müdahale etmek isteyen belediye başkanları oldu. Ancak Kılıçdaroğlu bunları engelleyerek “Dinleyelim” uyarısında bulundu.

BÜYÜKERŞEN KURULTAY’IN YEREL SEÇİM SONRASI YAPILMASINI İSTEDİ

Toplantıda başlayan kongre takvimi ile ilgili değerlendirmeler de yapıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Hocanız olarak konuşuyorum” diyerek tavsiyelerde bulundu. Büyük kurultayın yerel seçim sonrası yapılması önerisinde bulunan Büyükerşen il ilçe kongrelerine de ortak liste ile uzlaşma içerisinde gidilmesini istedi.

İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA VİDEO YANITI

Toplantıda merakla beklenen konuşma ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasıydı.

İmamoğlu kamuoyuna da yansıyan görüşlerini paylaştığı toplantıda “değişim” çağrısını yineledi. İnternete sızan “Zoom” toplantısı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu birçok benzer toplantı yaptığını belirterek Kılıçdaroğlu’nun “Etik değil” sözlerine karşı çıktı. Parti içinde bunların doğal olduğunu belirten İmamoğlu bu çerçevede, “Benim sizden dileyecek özrüm yok” dedi.

İmamoğlu konuşmasında, CHP liderinin açılış konuşmasında “Siyasete girmeyin” şeklindeki uyarısını da doğru bulmadığını belirterek, “Ben siyasete girerim” diyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu ise bu sözlerle kastını “Bulunduğunuz kentte yapmanız gerekenler, üreteceğiniz hizmetler var. Sizin göreviniz Türkiye’ye mesaj vermek değil. Genel siyasete girmeyin. Kamuoyu önünde parti içi konular da sizi aşağı çeker. Bu nedenle uyardım” diyerek açıkladı.

'SORMAMIZ LAZIM, NEDEN 26 YILDIR İKTİDARDALAR'

Ekrem İmamoğlu’nun toplantıda “Genel başkanlığa devam ederseniz ben yokum” şeklinde bir konuşma yaptığı iddia edildi. Ancak CHP kaynakları bu iddianın “gerçekdışı” olduğunu duyurdu.

Böyle bir ifadenin kesinlikle söz konusu olmadığını belirten kaynaklar, “İmamoğlu, seçmenden uzaklaşıldığını söyledi. Birçok kişiyle konuştuğunu, onların duygularının anlaşılamadığını kaydetti, bu yönetim anlayışı ile yürünemeyeceğini belirtti" dedi.

Kaynaklar, İmamoğlu'nun "Sormamız lazım 26 yıldır neden iktidardalar, biz neden kaybediyoruz. Bunu tespit edip kendi hatalarımızla yüzleşmeliyiz. Değişim şart" dediğini aktardı.

'TOPARLAYAMAM, BEN BUNLARI KONUŞMAK İÇİN GELDİM'

İmamoğlu konuşurken CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Toparlayın” diye uyardı. İmamoğlu bu sözlere, “Toparlayamam. Ben bunları konuşmak için buraya geldim” diyerek yanıt verdi ancak konuşmasını kısa bir süre sonra tamamladı.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu belediye başkanlarının konuşmasının ardından eleştirilere yanıt verdi. Kurultay sürecinin başladığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu genel başkan değişsin çağrılarına tepki gösterdi.

Genel başkan seçim sürecine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Parti kültürünü, tarihini sahiplenecek birini bulun yarın getirin varım. Ben çok isteyerek genel başkan olmadım. Ama görev yaptığım süreçte de hakkını verdim” dedi.

ESKİ MYK’YE LİSTE ELEŞTİRİSİ

Belediye başkanları toplantısında milletvekili listeleriyle ilgili eleştiriler de dile getirildi. İttifaktaki partilere verilen milletvekilleri dışında CHP listesindeki diğer adaylarla ilgili eleştirileri değerlendiren Kılıçdaroğlu eski MYK üyelerini işaret etti, onların hataları olduğunu söyledi.

Kaynaklar Kılıçdaroğlu’nun eski MYK üyelerini kendilerine yakın isimleri aday listesine yazmakla suçladığını kaydetti.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.