HÜDAPAR'dan yanıt geldi

HÜDAPAR'dan yanıt geldi
CHP'li Özgür Özel, HÜDAPAR ile yaşanan yemin krizi nedeniyle, yemin töreninin ikinci turdan sonraya bırakılmaya çalışıldığını iddia etti. HÜDAPAR'dan açıklama geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te 24 Mayıs'ta yapılması beklenen yemin töreninin Cumhur İttifakı bileşeni HÜDA PAR’ın itirazları nedeniyle ertelendiğini iddia etti. Özel’in iddiasına HUDAPAR’dan yanıt geldi.

Özel, yemin törenini ikinci turdan sonraya bırakmaya çalışıldığını iddia ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

“HÜDA PAR’lı arkadaşlar, 4 milletvekili, AK Parti’nin Meclis’e taşıdığı o 4 HÜDA PAR’lı… Hani 'Türk bayrağı olmasın' diyen, ‘Türk milleti yoktur’ diyen HÜDA PAR’lılar yemin metnine itiraz ediyorlar. ‘Yemin metni sorunlu’ diyorlar. Çünkü orada ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına’ ifadesine itiraz ediyorlar, ‘Türk milleti önünde ant içerim’ ifadesine itiraz ediyorlar, ‘biz Türk milleti önünde ant içmeyiz’… Bu metin değişmelidir diyorlar.

Bunu söyledikleri için HÜDA PAR’lılar, yemin krizi yaşanıp da millet AK Parti’nin ne yaptığını göresin diye yemini ileri almaya çalışıyorlar. Nasıl alacaklar? Resmi sonuçlar yayımlandıktan sonraki 3. gün olması gerekiyor ya yemin töreninin, yayımlanmasın diye YSK’ye baskı yapıyorlar.”

“VEKİLLERİMİZ MECLİS’TE YEMİN METNİNİ OKUYACAK”

Özel’in iddiasına HÜDA-PAR cephesinden yanıt geldi. HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mahmut Şahin, “HÜDA-PAR, aziz milletimize ve memleketimize hizmet için Meclis'e gidiyor. HÜDA-PAR, hak, hukuk ve adalet mücadelesi için Meclise gidiyor.

HÜDA-PAR birileri gibi kavga, kriz ve kaos için Meclis'e gitmiyor hey efendiler. Vekillerimiz Meclis'e gidecek ve yemin metnini okuyacak.” İfadelerini kullandı.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.