Hüda Kaya cezaevinden tahliye edildi

Hüda Kaya cezaevinden tahliye edildi
Eski HDP milletvekili Hüda Kaya hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. Kararın ardından Kaya, gece saatlerinden cezaevinden tahliye edildi.

Eski HDP'li 5 milletvekili hakkında açılan ve "İkinci Kobanê Davası" olarak nitelendirilen davanın ilk duruşmasında Hüda Kaya'nın tahliyesine karar verildi.

Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın ilk duruşmasında tutsak siyasetçi Hüda Kaya’nın ilk savunmasını yaptı.

Silivri Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Hüda Kaya, “Yaşamın her alanındaki canlının kutsal olduğuna inandım. Adalet mülkün temeli değil de mülk adaletin temeli olunca, egemenlik halkın değil egemenlerin olunca, elbette sanık sandalyesinde olan bizler oluyoruz. 28 Şubat’da idamlarla yargılanırken de şeriatçı olmakla yargılandık. İktidarlar değişti, yargılama biçimi değişmedi. O zaman şeriatçı olarak yargılanıyorduk bugün ise terörist, bölücü olarak yargılanıyoruz” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.