HDP'den fuhuş ve uyuşturucuya karşı kampanya

HDP'den fuhuş ve uyuşturucuya karşı kampanya
HDP Gençlik Meclisi, uyuşturucu, fuhuş ve yozlaştırmaya karşı “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı inşa edelim” kampanyası başlattı. Gençlerin...
HDP Gençlik Meclisi, uyuşturucu, fuhuş ve yozlaştırmaya karşı “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı inşa edelim” kampanyası başlattı. Gençlerin bataklığa sürüklendiğine vurgu yapan  Gençlik Meclisi üyesi Ezgi Orak, “Bölge başta olmak üzere ülke genelinde uyuşturucu ve fuhuş had safhadadır. Neredeyse her sokakta uyuşturucu madde satılmakta ve fuhuş yapılmaktadır" dedi.

YENİGÜN HABER – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, "Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım" şiarıyla başlatacakları kampanyanın startını verdi. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan bir otelde yapılan açıklamaya çok sayıda gencin yanı sıra, Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP ve DBP ilçe örgütleri, Dicle Üniversitesi Öğrenci Dayanışması ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Uyuşturucu, fuhuş ve yozlaştırmaya karşı başlatılan kampanyaya dair hazırlanan deklarasyonun Türkçesini Gençlik Meclisi'nden Ezgi Orak, Kürtçesini ise Ümit Akbıyık okudu.

Uyuşturucu ve fuhuş

Gençlerin toplumun dinamizmi ve mücadelenin öncüsü olduğunu vurgulayan Orak, bundan kaynaklı gençlerin iktidarların hedefi haline geldiğini belirtti. Gençlerin halen saldırı altında olduğuna dikkati çeken Orak, gençlere dönük çok kirli politikalar izlendiğine vurgu yaptı.

Orak, “Bu politikalar ile gençlerin tüm yaşam alanlarına müdahale edilmekte ve gençler belirli alanlara kanalize edilmekte; izlenen özel savaş politikalarıyla gençler kendi toplumsal gerçekliklerinden koparılmakta,  uyuşturucu, fuhuş bataklığına sürüklenmektedirler. Bölge başta olmak üzere ülke genelinde uyuşturucu ve fuhuş had safhadadır. Neredeyse her sokakta uyuşturucu madde satılmakta ve fuhuş yapılmaktadır" diye kaydetti.

'Gençler bataklığa sürükleniyor' 

Orak, "Özellikle son dönemlerde izlenen güvenlikçi politikalarla neredeyse her sokak başında zırhlı araçlar bekletilmekte, sokaklar bekçi ve polisler ile doldurulmakta ve şehirlerin her tarafı 7/24 MOBESE’ler ile izlenmektedir. Böylesi güvenlikçi önlemler altında şehirlerde yoğun bir uyuşturucu ve fuhuş trafiğinin olmasının tek bir izahı olabilir." diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.