Hangi il kaç milletvekili çıkarıyor?

Hangi il kaç milletvekili çıkarıyor?
Cumurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir hafta gibi kısa bir süre kala hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağı da merak konusu. Hangi ilin kaç...

Cumurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir hafta gibi kısa bir süre kala hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağı da merak konusu. Hangi ilin kaç vekil çıkartacağı işte haberimizde.

Recep ÇALIŞKAN/ YENİGÜN HABER  - 36 milletvekili çıkaran Ankara 3, 20 milletvekili çıkaran Bursa 2, 98 milletvekili çıkaran İstanbul 3 ve 28 milletvekili çıkaran İzmir 2 seçim bölgesinden oluşacak.

DEPREM BÖLGELERİNDE VEKİL SAYISI DEĞİŞTİ Mİ?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki deprem Kahramanmaraş, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis'i etkilemişti.

11 il toplam 98 milletvekili Meclis'e gönderiyor.

YSK, 31 Aralık 2022 nüfus kayıtlarını dikkate aldığından dolayı, depremin etkilediği 11 ilde seçmen ve milletvekili sayısında değişiklik olmadı.

2 İL 2 VEKİL DEĞİŞTİ

YSK açıklamasına göre, Bayburt ve Tunceli daha önceki seçimlerde toplam 4 milletvekilini Meclis'e gönderirken, bu seçimlerde birer milletvekilini Meclis'e gönderecek. Bayburt ve Tunceli'deki vekiller ise Kocaeli ve Sakarya'ya geçti. Böylece Kocaeli 14, Sakarya da 8 milletvekilini Meclis'e gönderecek.

İşte illere göre milletvekili sayısı:

Adana 15

Adıyaman 5

Afyon 6

Ağrı 4

Amasya 3

Ankara 36

Antalya 17

Artvin 2

Aydın 8

Balıkesir 9

Bilecik 2

Bingöl 3

Bitlis 3

Bolu 3

Burdur 3

Bursa 20

Çanakkale 4

Çankırı 2

Çorum 4

Denizli 7

Diyarbakır 12

Edirne 4

Elazığ 5

Erzincan 2

Erzurum 6

Eskişehir 6

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.