EYT, salı günü Meclis Genel Kurulu'na gelecek

EYT, salı günü Meclis Genel Kurulu'na gelecek
Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Kanun teklifi bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı....

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Kanun teklifi bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Düzenleme hayata geçtikten sonra hak sahipleri, emeklilik için başvuru yapabilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "EYT düzenlemesini salı günü TBMM Genel Kurulu'na getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde adım adım sona yaklaşılıyor. Meclis Başkanlığı'na sunulan düzenleme, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınıyor.

Görüşmelerin başlamasından önce, muhalefet milletvekilleri, düzenlemenin eksik olduğu gerekçesi ile teklifi protesto etti.

Milletvekilleri, yaş şartı kalksa da prim şartının kalkmadığına dikkat çekti. Tartışmalarda, hem katsayı hem de prim gün sayısı konusunda mağduriyet oluştuğu savunuldu.

Ellerinde dövizlerle salona gelen milletvekilleri, düzenlemeye tepki gösterdi. O esnada salonda olan AK Parti milletvekilleri ile muhalefet arasında kısa süreli bir gerginlik ve sözlü sataşma yaşandı.

GELECEK HAFTA YASALAŞMASI BEKLENİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "EYT düzenlemesini salı günü TBMM Genel Kurulu'na getirmeyi planlıyoruz" dedi. (Haber Merkez)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.