Erdoğan, Gaziantep'te: Yağmalamalara OHAL ile müdahale edeceğiz

Erdoğan, Gaziantep'te: Yağmalamalara OHAL ile müdahale edeceğiz
Deprem bölgesi Gaziantep'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama oluyor" diyerek, "Bu yağmalama çalışmalarına...

Deprem bölgesi Gaziantep'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama oluyor" diyerek, "Bu yağmalama çalışmalarına da OHAL ile müdahale etme imkanını devlet yakalayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Gaziantep'ten yaptığı açıklamada 'yağmalama' olduğunu belirterek, "Marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama oluyor. Bu yağmalama çalışmalarına da OHAL ile müdahale etme imkanını devlet yakalayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gittiği Maraş, Hatay ve Adana'nın ardından bugün de Gaziantep'teydi.

VEFAT SAYILARINI AÇIKLADI

Erdoğan burada yaptığı açıklamada depremde vefat edenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının da 63 bin 794 olduğunu açıkladı. Erdoğan yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444 olduğunu bildirdi.

KONUTLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

"Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız" iddiasında bulunan Erdoğan, "Hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmak" dedi.

'OHAL BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK'

"Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, halkım asla prim vermeyecektir" diyen Erdoğan bugünkü TBMM oylamasıyla OHAL'in yüyürlüğe gireceğini söyledi.

"OHAL ne getirecek?" diyen Erdoğan, "Türkiye'de süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı müdahale imkanını devlete vermiş olacaktır" dedi.

'MARKET VE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE YAĞMALAMA OLUYOR'

Erdoğan ayrıca 'yağmalama' iddiasında da bulunarak, "Bununla birlikte bazı yerlede maalesef bakıyorsunuz marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalama çalışmalarına, gayretlerine de OHAL ile müdahale etme imkanını devlet yakalayacaktır" dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.