Diyarbakır'da seçim heyecanı; 31 mahallede muhtarlık seçimi yapıldı

Diyarbakır'da seçim heyecanı; 31 mahallede muhtarlık seçimi yapıldı
Türkiye geneli 764 köy ve mahallede ölüm gibi çeşitli nedenlerle boşalan köy muhtarlıkları için bugün seçim yapılıyor. Diyarbakır’da 12 ilçede...
Türkiye geneli 764 köy ve mahallede ölüm gibi çeşitli nedenlerle boşalan köy muhtarlıkları için bugün seçim yapılıyor. Diyarbakır’da 12 ilçede toplam 31 mahallede seçim başladı. 

YENİGÜN HABER- Ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bugün ara seçimler yapılıyor. Türkiye genelinde 764 yerde gidilecek seçimde, Diyarbakır’da da 12 ilçede Mevlanahalit Mahallesi, Aziziye Mahallesi, Alipaşa Mahallesi ve Türkmen Mahallesi’nin de içinde olduğu toplam 31 mahalle yeni muhtarlarını belirleyecek.

‘Muhtarlık basit bir iş değil’

Bağlar ilçesinde 45 bin nüfuslu Mevlana Halit Mahallesi muhtarlığı için sandık başına giden seçmenler 13 aday arasından seçim yaptı. Oy kullanan vatandaşlar, muhtarlık seçiminin mahalleleri için hayırlı olmasını diledi. Vatandaşlardan Ahmet Oruç, "Ben yaparım demekle olmuyor, muhtarlık basit bir iş değil. Mahalle büyük bir mahalle çok büyük sorunları var. 30 yıldır bu mahallede oturuyorum, buradaki sorunları görebiliyoruz. Burada atamayla değil seçilerek geliyorlar. Sorumluluk hissetmek zorundalar” dedi. Muhtar adayları da seçimlerde birbirlerine başarılar diledi.

Sur’da 4 aday yarışıyor

38 bin nüfuslu Sur İlçesi’nin Alipaşa Mahallesi’nde de halk sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Mahalle Muhtarı Behzat Sular’ın yerine 4 aday yarışıyor. Sandık başına giderek oy kullan vatandaşlar, seçimlerim mahallelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

4 sandık kuruldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Bayrambaşı Mahallesinde de Muhtarı Eşref Sansarkan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle boş bulunan muhtarlık seçimi için vatandaşlar sandık başına gitti. Silvan ilçesi kırsal Bayrambaşı Mahallesi'nde muhtarlık seçimi için Bayrambaşı İlkokulunda 4 sandık kuruldu. Oy verme işlemi HES kodu sorgulaması ile maske, mesafe ve temizlik kuralına uygun şekilde gerçekleştirildi. Bayrambaşı Mahallesi'nde vatandaşlar, 2 adaya oy vermek için sandık başına gitti.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.