Diyarbakır’da konuşan Kaftancıoğlu: Kardeşçe yaşamak istiyoruz

Diyarbakır’da konuşan Kaftancıoğlu: Kardeşçe yaşamak istiyoruz
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır ziyaretinde öldürülen eski Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır ziyaretinde öldürülen eski Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin önünde yaptığı konuşmada, “Kimliklerimiz farklıda olsa, yaşam tarzlarımız farklıda olsa, inançlarımız farklı da olsa biz hepimiz kardeşçe yaşamak istiyoruz diyor ve iktidardaki kötülüğün yaptığı, yapmak istediği hiçbir kötülüğe ve kutuplaştırmalara izin vermiyoruz” dedi.

Recep ÇALIŞKAN/YENİGÜN HABER - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Temasları kapsamında Kaftancıoğlu, beraberindeki CHP Diyarbakır milletvekili adaylarıyla birlikte Gazi Caddesi esnafını ziyaret ederek, 28 Kasım 2015’te öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin önünde açıklamada bulundu.

FAİLİ MEŞHUR AMA FAİLİ MEÇHUL BIRAKILMIŞ

Tahir Elçi cinayetinin faili meşhur ama faili meçhul bırakıldığını söyleyen Kaftancıoğlu, Bu topraklarda Tahir Elçi şahsında faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri hem saygıyla analım hem de onların şahsında bir kez daha bu ülkede adalet arayışını, eşitlik arayışı, özgürlük arayışını onlardan öğrendiğimiz gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim. Bugün kadim kentten, kadim kültürden ve kıymetli bir yerden sizlere sesleniyorum. Kıymetli derken acıdan kaynaklı bir takın şeyleri söylemeden diğer konulara geçemediğimiz bir yerden. Ne yazık ki bu coğrafyada güzel memleketimizde herkesin farklı ama eşit yaşayabileceği ülkemizde kutuplaştırmalar, adalet arayanların cezalandırıldığı, halkın hakkını savunanların katledildiği acı süreçleri yaşadık. Şu an olduğumuz yerde sizlerin hemşerisi, bir insan hakları savunucusu Tahir Elçi’nin de kaybedildiği yerdeyiz. Bu topraklarda Tahir Elçi şahsında faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri hem saygıyla analım hem de onların şahsında bir kez daha bu ülkede adalet arayışını, eşitlik arayışı, özgürlük arayışını onlardan öğrendiğimiz gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim” dedi.

KUTUPLAŞTIRMALARA İZİN VERMİYORUZ

Bu ülkede özgürlük içinde, eşitlik içinde ve hep birlikte huzurla yaşayabilme imkânının olduğunu aktaran Kaftancıoğlu “Benim iktidardaki kötülük dediğim ve insanları bir arada yaşamaya değil, şu güzel çocuklarımızın geleceklerini aydınlatmaya değil, kendi oturdukları koltukları çürütmek için insanlarımızı kutuplaştıran, kendisi gibi düşünmeyeni cezalandıran, ayrıştıran bir kötülük tarafından yönetiliyoruz. Gerçekliğimiz bu. Hepimizin de bildiği bu. Ama bildiğimiz başka bir gerçeklik var ki İster Diyarbakır'da olsun İster İstanbul'da olsun Türkiye'deki 81 ilindeki insanlar kimliklerimiz farklıda olsa, yaşam tarzlarımız farklıda olsa, inançlarımız farklı da olsa biz hepimiz kardeşçe yaşamak istiyoruz diyor ve iktidardaki kötülüğün yaptığı, yapmak istediği hiçbir kötülüğe ve kutuplaştırmalara izin vermiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.