Diyarbakır’da hasar tespit listeleri askıya çıkarıldı

Diyarbakır’da hasar tespit listeleri askıya çıkarıldı
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından sürdürülen hasar tespit listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Çalışmaların...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından sürdürülen hasar tespit listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Çalışmaların sürdüğü Diyarbakır’da 4 bin 538 binaya dahil 23 bin 380 bağımsız bölümde hasar tespiti yapıldı

YENİGÜN HABER – Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları ile ilgili listeler muhtarlıklara asıldı. Askı süresi içinde vatandaşlar, hazırlanan raporlara itiraz edebilecek. İtiraz süreci Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü üzerinden yürütülüyor.

Konu ilişkin Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi (MKYK) Üyesi Alaattin Parlak, sosyal medya hesabından verileri paylaştı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden alınan bilgileri paylaşan Parlak, deprem hasar tespit çalışmaları bittiğinde bina/bağımsız bölümler için listelerin askıya çıkarıldığını belirterek, “Askı süresi içinde yapınız için itiraz edebilirsiniz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından itirazlarınız değerlendirilecektir Hasar tespiti devam ediyor” dedi.

4 BİN 538 BİNADA HASAR TESPİTİ YAPILDI

Ak Parti MKYK Alaattin Parlak, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bugün itibarıyla verileri hakkında da bilgiler verdi.

Hasar tespit çalışmalarından (28.02.2023) bugün itibarıyla yapılan çalışmalar şu şekilde:

Orta Hasarlı Bina: 2.199 (Bağımsız Bölüm:13.829 ) Ağır Hasarlı Bina:2.261 (Bağımsız Bölüm:8.674) Yıkık: 20 Bina (Bağımsız Bölüm: 449) Acil Yıkılacak: 56 Bina (Bağımsız Bölüm: 428) Toplam: 4.538 Bina (Bağımsız Bölüm:23.380)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.