Depremin vurduğu Düzce’de sel ve su baskını uyarısı

Depremin vurduğu Düzce’de sel ve su baskını uyarısı
Düzce'de yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sel ve su baskını uyarısı geldi.   Merkez üssü...
Düzce'de yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sel ve su baskını uyarısı geldi.

Merkez üssü Gölyaka ilçesi saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir depremin ardından vatandaşların sokaktaki bekleyişleri devam ederken Meteoroloji'den bir uyarı geldi.

Bir kişinin hayatını kaybettiği 80 kişinin yaralandığı depremle ilgili uyarı yapan AFAD ekiplerinin tespit çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, hasarlı yapılara "kesinlikle girilmemesi" gerektiği konusunda uyarı yaparken bir uyarı da Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi.

Müdürlük, Düzce için 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, bugün havanın parçalı çok bulutlu olmasının beklendiği Düzce'de, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, yarın gün boyu ve aralıklarla yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, "Yerel kuvvetli (20-45 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.