Demirtaş’tan Cuma İçten’e: 6 Ekim günü kızlarım sokaktaydı

Demirtaş’tan Cuma İçten’e: 6 Ekim günü kızlarım sokaktaydı
Kobane Davasının dünkü duruşmasında esasa dair savunma yapan Selahattin Demirtaş'ın sözleri duruşmaya damgasını vurdu

YENİGÜN HABER – Sincan Cezaevi Kampüsü’nde dün görülen Kobane Davası, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın esasa dair savunmasıyla devam etti.

Demirtaş’ın esasa ilişkin beyanlarıyla süren duruşmada Demirtaş, dönemin Ak Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten’in hakkında söylediklerini de gündeme getirdi.

IŞİD VAHŞETİNİ PROTESTO ETTİLER

Demirtaş, “Cuma İçten silah tüccarıdır, şimdi DEVA’da mı nerede siyaset yapıyor. ‘Demirtaş sokağa çocuğuyla çıksın’ başlığı atıyordu. Cuma İçten’e buradan söylüyorum, çok merak ediyorsa 6 Ekim günü kızlarım sokaktaydı. Hiçbir yeri yakıp yıkmadılar, ama IŞİD vahşetini protesto ettiler. Aleyhime açıklama yapanlar HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcı ve Mehmet Emin Ekmen. Mehmet Emin Ekmen o dönem AKP milletvekiliydi…

Bülent Arınç bu açıklamaları yaptı. Cuma İçten. Şimdi sorsanız o dönem bizi hedef gösterdiği açıklamalarını “bunlar benim cahiliye dönemi açıklamalarımdır diyecek.” İfadelerini kullandı.

SAVUNMAYA BUGÜN DEVAM EDECEK

Erdoğan’ın sözlerinin kendisini sinirlendirdiğini belirten Demirtaş bugün için beyanlarına ara verdi.

Demirtaş’ın avukatlarının “Cuma günü açık görüşü olduğu için duruşmaya ara verilsin” talebini değerlendiren Mahkeme Heyeti, Cuma günü duruşmaya ara verilmesi talebini reddetti. Duruşma bugün sabah 10:00’da Demirtaş’ın beyanları ile devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.