Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarında aylık kotayı 210 kilovata çıkardıklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarında aylık kotayı 210 kilovata çıkardıklarını söyledi
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede...

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Kabine'deki revizyona değinen Erdoğan, bunun normal bir durum olduğunu söyleyerek bundan sonra da gerekli gördükleri halde yeni değişiklikler yapabileceklerini ifade etti.

Erdoğan, "2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.

Elektrik tarifelerinde yeni düzenlemeye de gidildiğini açıklayan Erdoğan, "Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlara elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdiklerini söyledi.

Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçireceklerini aktaran Erdoğan, engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacaklarını, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşın kamuya yerleşimini sağlayacaklarını belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.