CHP'li Tanrıkulu: Özgür basın gazeteciliğin bedelini ödedi

CHP'li Tanrıkulu: Özgür basın gazeteciliğin bedelini ödedi
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin 37. Geleneksel Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri töreninde konuştu.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin 37. Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri dün düzenlenen törenle sahiplerine verildi. A Haber'den Sinan Yılmaz ile Mehmet Sıddık Bilge'nin "Deprem bölgesine yardıma gitti, ayağı kırıldı ancak enkaz başından ayrılmadı" haberi mansiyon ödülüne layık olurken; televizyon haberlerinde TRT World'den Jaffer Hasnain ile Faruk Yüce'nin "Enkazda 7 gün boyunca hayatta kalmayı başaran Baran'ın öyküsü" haberi birincilik ödülü aldı.

Törene katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada, "Hakikat neredeyse onun yanında durmaya çalıştık. Diyarbakır Barosu olarak da en büyük bedellerden birini Tahir Elçi'yi kaybederek ödedik. Özgür basında çalışan insanlar, gazeteciliğin bedelini yaşamlarıyla, hapisle ödediler. Hakikat mücadelesi ne olursa olsun bu coğrafyada bitmez. Ama şu bilinsin ki sizler olmadan bizler de olmayız. Bundan sonra da mutlaka dayanışma içinde olacağız. Bu ağır ortamda hakikatten ve onları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyelim" dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.