Bingöl, Erzincan ve Tunceli için korkutan deprem uyarısı

Bingöl, Erzincan ve Tunceli için korkutan deprem uyarısı
Prof. Dr. Naci Görür, Dersim, Bingöl ve Erzincan'da büyük deprem beklediği yönündeki uyarılarını tekrarladı. Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi: 'Eli kulağında...'

Jeolog Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan hattında 7.4 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi. Bölgeye yönelik uyarılarını yineleyen Görür, "Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin periyodu durmuş" dedi.

Görür, Elazığ merkezli yerel yayın yapan Kanal Fırat ile söyleşisinde, "Şu anda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretecek. Çok uzak zamanda değil" ifadelerini kullandı.

"Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder" ifadelerini kullanan Görür, özetle şunları söyledi:

'ÇOK UZAK ZAMANDA DEĞİL'

"Erzincan'ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7'nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder.

Benim bu sözümü Tunceli Valisi ve o bölgenin valileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum. Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli'de çalışıyorlar. Karlıova'ya bir fay da son deprem yapan fay geliyor. Karlıova-Bingöl-Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazığ ve Elazığ'dan Malatya'ya oradan Hatay'a gidiyor.

BİNGÖL-GÖYNÜK ARASINA UYARI

Şimdi beklediğimiz diğer deprem korktuğumuz yer, Karlıova ile Bingöl-Göynük arasıdır. Tam çatalda. 20 Şubat depremleri oraya enerji transfer etmiş olabilir. Deprem nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin periyodu durmuş. Eli kulağında.

İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7'lik bir deprem. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ'a gelir. Malatya'ya doğru geçer gider.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.