BİK Yönetim Kurulu’ndan yeni kararlar

BİK Yönetim Kurulu’ndan yeni kararlar
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 21. Toplantısı 22 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda Diyarbakır’daki bir internet haber sitesinin Asgari Ziyaretçi Trafik şartını ihlal etmeleri sebebiyle yayımlama haklarının sona ermesi ile ilgili itirazlar reddedildi.

YENİGÜN HABER – Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu toplantısında resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, süreli yayınların isim ve alan adı değişikliği talepleri, basın çalışanlarının borç para ve süreli yayınların kredi talepleri ile diğer idari konular görüşülerek karara bağlandı.

Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 Sayılı Kanun ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliğine Dair Kararlar

Resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi neticesinde;

Eskişehir’de yayımlanan bir gazeteye, Künye şartını ihlal etmesi sebebiyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca 1 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Süreli yayınların haklarında alınan Genel Müdürlük Kararlarına yaptıkları itirazların değerlendirilmesi sonucunda;

Diyarbakır’daki bir internet haber sitesinin Asgari Ziyaretçi Trafik şartını, Kırklareli’ndeki bir internet haber sitesinin de İçerik ve Mahreç Kullanımı şartlarını ihlal etmeleri sebebiyle yayımlama haklarının sona ermesine dair haklarında alınan Genel Müdürlük Kararlarına yaptıkları itirazlar reddedildi.

Süreli yayınların isim ve alan adı değişikliği talepleri

Toplantıda gazetelerin isim ve internet haber sitelerinin alan adı değişikliği talepleri de görüşülerek karara bağlandı. Konya’da yayımlanan 1 gazetenin isim değişikliği; Adana ve Ankara’daki birer internet haber sitesinin de alan adı değişikliği yapmalarına izin verildi.

Borç para ve yardımlar

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında Kurumun Teşkiline Dair 195 sayılı Kanun, Basın İlan Kurumu Yönetmeliği ve 219 sayılı Borç Para ve Yardımlara Dair Genel Kurul Kararının ilgili hükümleri uyarınca basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para vermekte ve yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımlar yapmaktadır.

Bu kapsamda resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 25 kişinin borç talepleri kabul edilerek; 25 basın mensubunun her birine 12.000 Türk Lirası olmak üzere faizsiz ve 12 ay geri ödemeli toplam 300.000 Türk Lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi.

Öte yandan, Ankara’daki bir internet haber sitesinin kredi talebi Yönetim Kurulunca uygun bulundu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.