Basın İlan Kurumu'ndan 24 Temmuz mesajı

Basın İlan Kurumu'ndan 24 Temmuz mesajı
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda medyanın demokratik toplumların oluşumundaki hayati rolünü ve teknolojik yeniliklerle medyaya sağlanan desteği vurguladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, medya kuruluşlarının demokratik toplumların inşasında ve sürdürülebilirliğinde hayati bir rol oynadığını belirtti. Erkılınç, bağımsız medya kuruluşlarının toplumlarda farklı fikirlerin ve özgür düşüncenin yansımasını sağladığını vurgulayarak, Türk medyasının geçmişten günümüze milletin ortak sesi olma başarısını sürdürdüğünü ifade etti.

Basın İlan Kurumu’nun medya destekleme rolü

Erkılınç, Basın İlan Kurumu’nun, medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlığını koruma ve gazetecilerin sosyal haklarını güvence altına alma görevini üstlendiğini belirtti. Resmi ilan ve reklamların objektif ölçütlerle dağıtıldığını vurgulayan Erkılınç, bu uygulamanın medya kuruluşlarının mesleki devamlılığını sağladığını ve sektöre destek sunduğunu açıkladı.

Teknolojik yenilikler ve medya sektörüne etkisi

Basın İlan Kurumu’nun teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Türk medya sektörünün yeniliklere uyum sağlamasına öncülük ettiğini belirten Erkılınç, internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasının medyada önemli bir adım olduğunu söyledi. Bu gelişmenin çok sesliliği artırdığını ve yayın içeriklerinin kalitesini yükselttiğini ifade etti.

Erkılınç, mesajının sonunda ebediyete intikal eden basın mensuplarını rahmetle anarak, büyük gayret ve özveriyle görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.