Avrupa Konseyi’nden Demirtaş ve Kavala kararı: Serbest bırakılmaları talep edildi

Avrupa Konseyi’nden Demirtaş ve Kavala kararı: Serbest bırakılmaları talep edildi
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını ve mahkumiyet kararlarının bozulmasını talep ederek,...
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını ve mahkumiyet kararlarının bozulmasını talep ederek, Türkiye’ye 30 Eylül’e kadar süre verdi.

 

YENİGÜN HABER – Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemek üzere toplandı. Komite, AİHM kararına rağmen serbest bırakılmayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili aldığı kararları açıkladı.

Demirtaş’ın serbest bırakılmasını ve mahkumiyet kararlarının bozulmasını talep eden komite Türkiye’ye 30 Eylül’e kadar süre verdi.

MA'da yer alan habere göre Komite, başta Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava ve Yargıtay'ın onama kararı olmak üzere, Demirtaş'ın yasama dokunulmazlığı ve ifade özgürlüğü kapsamında kalan açıklamaları nedeniyle uygulanan bütün olumsuz yaptırımların sonuçlarının ortadan kaldırılması gerektiğini hatırlattı.

Komite Osman Kavala'nın serbest bırakılması talebini yineledi ve Aralık oturumuna kadar Kavala'nın serbest bırakılmasını bekleme kararı aldı. (Haber Merkezi)

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.