ATV'de Kürtçe konuşmaya sansüre tepki; Utanç verici

ATV'de Kürtçe konuşmaya sansüre tepki; Utanç verici
ATV'de yayınlanan 'Esra Erol'da' programında Kürtçe konuşan bir kadının sözleri sansürlendi. Birçok sosyal medya kullanıcısı olaya tepki göstererek,...
ATV'de yayınlanan 'Esra Erol'da' programında Kürtçe konuşan bir kadının sözleri sansürlendi. Birçok sosyal medya kullanıcısı olaya tepki göstererek, sansürü “Utanç verici” verici olarak niteledi.

 

YENİGÜN HABER – Esra Erol'da programında kızına uzun zaman sonra kavuşan bir kadın, duygularını Kürtçe konuşarak ifade etmeye başlayınca ATV’ yayının sesini kesti.

Uzun süre kızını göremeyen Besime isimli kadın, gözyaşlarını tutamadı. Kızına ağlayarak sarıldığı sırada duygularını Kürtçe konuşarak ifade etmeye başlayınca ATV yayının sesini kesti.

Besime, kızıyla Kürtçe konuştuğu sırada kızı Gülay ise "Annemin fazla Türkçesi yok" dedi. Kızı, Kürtçe "ciğerim yanıyor" dediğini tercüme etti.

Uzun süre yayının sesi kapalı kalınca program sunucusu Esra Erol, "Besime Teyzeciğim kızın için üzüldüğünü biliyorum, ama söylediklerini ben de anlamak istiyorum" dedi. Erol'un uyarısı sonrası anne Besime Türkçe konuşmaya başladı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Yaşananlara tepki gösteren birçok sosyal medya kullanıcısı, sansürü utanç verici olarak niteleyip ATV’yi eleştirdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, ATV'de yayınlanan 'Esra Erol'da' programında Besime adlı kadının kızıyla Kürtçe konuşması sırasında yayının sesinin kesilmesine tepki gösterdi.

Babacan soyla medya hesabından söz konusu haberi paylaşarak programda yaşananlara Kürtçe "Ev nêrîna ku rencîde dike, em red dikin. Şerm e, guneh e, heyf e" sözleriyle tepki gösterdi. Ali Babacan, ifadenin Türkçe tercümesini de yazdı.

Babacan'ın paylaşımı şöyle:

"Ev nêrîna ku rencîde dike, em red dikin. Şerm e, guneh e, heyf e.

Biz bu rencide edici yaklaşımı reddediyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.