Amedspor’u kutlamıştı; Deniz Undav vatandaşlıktan çıkarılsın çağrısı

Amedspor’u kutlamıştı; Deniz Undav vatandaşlıktan çıkarılsın çağrısı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, EURO 2024'te Almanya Milli Takımı'nda forma giyen ve Amedspor'u kutlayan Deniz Undav'ın 'vatandaşlıktan çıkarılmasını' istedi.

Ufuk ÇİMEN/YENİGÜN HABER – Sosyal medya hesabından Amedspor'un şampiyonluğunu kutlayan ve bir röportajında öncellikle Kürt olduğunu dile getiren Deniz Undav'ı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hedef aldı. Desteci, "Bir futbolcu günlerdir Almanya'da konuşuluyor. Soruyor muhabir diyor ki siz TC vatandaşısınız, O (Ben önce Kürdüm) diyor ve Alman Milli Takımını seçiyor. Eğer vatandaşlığı varsa derhal çıkartılmalı" dedi.

Diyarbakır-Şanlıurfa arasında yer alan Karacadağ eteğindeki Zevra (Işıklı) Köyü’nden Almanya'ya göç eden ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Alman ekiplerinden Stuttgart'ta oynayan golcü oyuncu Deniz Undav, EURO 2024'te Almanya Milli Takımı'nda forma giyiyor.

'HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ'

Undav'ın akrabası olan HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Azad Barış yaptığı açıklamayla, Destici’ye tepki gösterdi. Barış açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Deniz'in ailesi olarak, bu topraklara hürmet ve sadakatle bağlıyız; fakat sizin ırkçı zihniyetinizin dayattığı kategorilerle değil. Tam da bu zihniyetin bir sonucu olarak, ana yurdumuzu, gök ve arşların bütün sırlarının serpildiği bu kadim coğrafyayı terk etmek zorunda kaldık. Dünyanın birçok yerinde, farklı ülkelerin vatandaşları olarak yaşamaktayız. Deniz, bu hüzünün ve dünya acısının bir sembolüdür. O, her şeyden önce Ezidi, Kürt ve Türkiyelidir! Hangi ülkenin vatandaşı olduğu önemli değildir; Göbeklitepe’deki o koca ağaç gibi 12 bin yıldır kökleri bu toprakların kalbinden yeşermiş bir kavmin çocuğudur o. Sarf ettiğiniz o ırkçı sözler, sadece meyve veren ağaca atılan taşlar olarak görürüz. Sayımızın azlığından dolayı meydan okumalarınıza cevap vermeyeceğimizi düşünmeyin! Gitmesi gereken birileri varsa, o da sizsiniz. Haddinizi bileceksiniz"

'TÜRK VATANDAŞI DEĞİL'

Undav'ın Almanya'da dünyaya geldiği için Türkiye vatandaşlığının bulunmadığını aktaran Barış, ''Undav'ın dedesi 1980 askeri darbesinin ardından yapılan baskılar sonucu bir dönem çok sayıda Ezidi'nin yaşadığı Diyarbakır-Viranşehir arasında yer alan Karacadağ eteğindeki Zevra (Işıklı) Köyü’nden Almanya'ya göç etmiş. Dedesi ve babası inşaat ve restorant işlerinde çalıştıktan sonra işveren konumuna geldi, Ancak Deniz, Türk vatandaşı değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ufuk Çimen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.