Amed Emek ve Demokrasi Platformu: SES’li Tekin’i serbest bırakın

Amed Emek ve Demokrasi Platformu: SES’li Tekin’i serbest bırakın
Amed Emek ve Demokrasi Platformu, SES’li Gülhan Tekin’in derhal serbest bırakılmasını istedi.   Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Kasım 2021’den...
Amed Emek ve Demokrasi Platformu, SES’li Gülhan Tekin’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Kasım 2021’den beri tutuklu bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Arzu Koç ve beraberinde tutuklanan 12 siyasetçi ve sendikalı için açıklama yaptı. Ofis semtinde bulunan Hazal Parkında düzenlenen açıklamada, “Sendikal faaliyetler suç değildir” pankartı açıldı. Açıklamada yarın Tekin’in Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına dikkat çekilerek, serbest bırakılması istendi.

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, 19 yıllık AKP iktidarının, kendisi gibi düşünmeyen herkesi “terörist” ilan ederek düşmanca yaklaştığını belirtti. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan sendikal faaliyetlerinin kriminalize edildiğine dikkat çeken Ok Orak, “Geçmişte birlikte hareket ettiklerini dahi şimdi çıkarları uyuşmayınca terörist ilan ederek iktidardaki ömrünü uzatmaya çalışan AKP, her gün daha da derinleşen siyasal ve ekonomik krizin sorumluluğunu, emekçilere ve halka yüklemektedir” dedi.

‘Hukuksuzluk derhal son bulmalı’

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, sendikalarının kurulduğundan beri halkın sosyal sağlık hakkını ve demokratik taleplerinin dillendiren bir sendika olduğunu belirterek, halkın yaşadığı tüm sorunlar hakkında düşüncelerini paylaşmayı ilke edindiklerini söyledi. Yıldırım, “Biz yaşamayı ve yaşatmayı seçtik. Bugün burada yaşadığımız haksız hukuksuz tutuklamaları bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz” dedi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.