Ahmet Türk: Kürtlere düşmanlık eden iktidara sessiz kalıyorsanız ahlaksızlıktır

Ahmet Türk: Kürtlere düşmanlık eden iktidara sessiz kalıyorsanız ahlaksızlıktır
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen Newroz programında konuşan Ahmet Türk,  “Kürt halkına sesleniyorum. Faşizme...

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen Newroz programında konuşan Ahmet Türk,  “Kürt halkına sesleniyorum. Faşizme karşı mücadele ediyoruz. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer hala sessiz kalıyorsanız, bu büyük bir ahlaksızlık olur” dedi.

2023 Newroz finalinin yapıldığı Diyarbakır’da Newroz kutlamaları sürüyor. Programda konuşan Ahmet Türk, Newrozu’n depremzedelere adandığını ifade etti, Newrozu’n Kürtlerin dirilişini ifade eden önemli bir gün olduğunu aktaran Türk, şunları söyledi:

“Newroz, özgürlüktür, geleceğimizi aydınlatan bir gündür. Bugünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugünü değişimin, dönüşümün yaşandığı bir dönemdeyiz. Faşizmi yıkmak için mücadeleyi esas alan bir dönemdeyiz. Kahrolsun faşizm diyoruz. Faşizme karşı halkların mücadelesini büyüteceğiz. Önümüzdeki seçimlerde bu faşizmi yıkmak, Demokratik Cumhuriyeti gerçekleştirmek için sizlerle birlikte mücadelede kararlıyız. Bizim amacımız, Kürt halkı üzerindeki baskıya karşı direnmektir. Bu seçim Demokratik Cumhuriyeti inşa etmek için Newrozla birlikte faşizmi yıkmak için çabalarımızı büyütmek zorundayız. Kürt halkına sesleniyorum. Faşizme karşı mücadele ediyoruz. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer hala sessiz kalıyorsanız, bu büyük bir ahlaksızlık olur. Yeni bir sistemin inşası için yeni bir dönem var. Bu iktidarın yarattığı kaosu ortadan kaldırmak için mücadeleyi büyütmek gerekiyor. Bu Newroz, bu dönem, Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunun için mücadele etmek zorundayız. Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bunlara karşı birliğimizi güçlü hale getiremezsek, eğer bunun hesabını sormazsak, yazıklar olsun bize. Demokratik Cumhuriyetin inşası için bugün Kürt halkı önemli bir mücadele yürütüyor. 24 yıldır zindan esaretine son vermeliyiz. Bu dönem özgürleşme günü olacaktır. Kürt halkının kendi kaderini belirleme dönemi olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.